Romantika ve dvou

Romantika ve dvou

1. 12. 2014

Romantika. To vznešené, patetické slovo jako by označovalo něco, co ani nepatří do všedního života, co je vyhrazeno jen pro svátky a slavnostní chvíle a ne pro tak obyčejnou „věc“ jako je jídlo.  

Jídlo je nejen nutná součást života, všední nudná záležitost, kterou většinou odbýváme, ale i obřad. Ovšem někdy má člověk tak málo času, že mu skutečně nic jiného nezbývá, ale nemělo by se to stát pravidlem. Pro tentokrát zapomeňme na „rychlovky“ a připravme si romantickou večeři ve dvou.

Romantická večeře ve dvou. Co by k ní asi patřilo? Samozřejmě hořící svíčky a látkové ubrousky, tichá hudba, stříbrné nádobí, šampaňské, možná oheň v krbu a před ním měkoučká kožešina. Kolik takových večeří jsme zažili? Jestliže je znáte jenom z filmů, je nejvyšší čas to napravit. Pokud nejsme zrovna milionáři, zřejmě nestolujeme denně na stříbře a z praktických důvodů máme v kuchyni igelitový ubrus. Tak jednou povečeřte v obýváku! Svíčky skoro nic nestojí, hudbu naladíme v rádiu a jídlo nemusí být drahé. Míra romantiky nezávisí na ceně nádobí, ale na tom, jakou dokážeme vytvořit atmosféru. Potřebujeme k tomu jen tři věci, pohodu, soustředění a čas.

Co znamená „pohoda“? Mít kolem sebe uklizeno a neřešit u stolu žádné závažné problémy.

Co „soustředění“? Myslet na to, co jíme (a na toho, s kým jsme), plně vnímat každé sousto (a každý pohled) a uvědomovat si všechny chutě.

A „čas“? Nesmíme poposedávat na krajíčku židle, dívat se na hodinky a říkat si, že musíme jít žehlit nebo spravovat auto.

Pak by bylo zbytečné nosit jídlo do pokoje a špinit talíře! A ještě důležitá věc, vypněte televizi! I když stáhnete zvuk, obraz upoutá Vaši pozornost a vy nemůžete hledět svému partnerovi do očí.

I společná snídaně nebo nedělní svačina může být plná romantiky, prostě cokoliv od japonského čajového obřadu až po opékání buřtů. Záleží na vašem přístupu. Když lížete společně jednu zmrzlinu nebo se navzájem krmíte sušenkami (a každé sousto okořeníte polibkem), je to velmi romantické a naopak sebelepší domácí jídlo nemá s romantikou nic společného, když ho zhltáte ve stoje u lednice.

Za „romantické“ už dávno nepovažujeme jenom moře za bouře či tragické lásky z románů. Romantické může být i jídlo a romantická večeře kouzelný společný dárek.

Přeji vám co nejvíce „koření“ nejen o Vánocích, ale po celý nový rok!

láska vztahy a sex
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.