Eva Braunová
5.5.2021 21:05
Moc hezky jste to napsal.Položte prosím kytičku i za mne.Ať je to jak chce, tak ti vojáci na každé straně dobrovolně na smrt nejdou,ale zamozřejmě,že vyjímky jsou.
Štefan Haviar
4.5.2021 21:17
Je mi strašně smutno, když si uvědomím v jaké špatné době to žijeme. My jsme zradili na příkaz USA naše přirozené spojence a bratry slovanské Rusko. Uvedu jen pár poznámek. Občas se dívám na portálu historie na ukázky z války v Sov.svazu. Osobně jsem válku zažil jako malý kluk. Ale když jsem viděl záběry z prvních dní přepadení SSSR fašistickým Německem, tekly mi slzy, když Němci tanky útočili na chatrné chaloupky ruských občanů a z nich vybíhali především starší lidé, které fašisté nemilosrdně stříleli kulomety a všemi jinými zbraněmi, tak se vždy ptám, jak je možné, že toto dokáže člověk, kruté zabíjení nevinných. A stejně se divím dnes jak je možné že, že západní státy neustále vyvolávají bezdůvodně psychózu nepřátelství a nenávisti k jiným lidem. Ruský národ, ztratil více jak 40 mil. svých občanů ve válce (USA 44O tisíc- jaký to nepoměr) a přesto si někdo dovolí osočovat Rusko z nepřátelství. Dokonce dnes prohlásil český ministr Metnar, že Rusko je pro nás nepřítelem? Jak je to možné? Rusko není SSSR! Ale i v té době to byl ruský národ který trpěl.
Jednoznačně je potřeba na mezinárodní scéně požadovat po agresorech a tím jsou především USA a NATO, respektovat zásady soužití států a národů dle Charty OSN, kde je násilí ve vztazích mezi národy vyloučeno!!
Martin Vrba
4.5.2021 18:00
Paní Řezáčová, napsala jste to správně, ano zase nastala doba, tak jako před rokem 1989, kdy prostí lidé mají zase ten správný názor na svět, protože naše televize a rozhlas nám zase lžou, tak jako tehdy. Zatím smíme své názory ještě zveřejňovat, než nás označí za agenty Kremlu (dříve západních centrál) a budou nám zase blokovat možnost přijímat informace z východu, jako nám dříve rušili „Hlas Ameriky“ a „Svobodnou Evropu“. Jasně, že nám budou zase říkat, že nás jen chtějí uchránit od těch lží, jako nám to říkali před rokem 1989. (to pode mnou smazat)
Martin Vrba
4.5.2021 17:56
Paní Řezáčová, napsala jste to správně, ano zase nastala doba, tak jako před rokem 1989, kdy prostí lidé mají zase ten správný názor na svět, protože naše televize a rozhlas nám zase lžou, tak jako tehdy. Zatím smíme své názory ještě zveřejňovat, než nás označí za agenty Kremlu (dříve západních centrál) a budou nám zase blokovat možnost přijímat informace ze západu, jako nám dříve rušili „Hlas Ameriky“ a „Svobodnou Evropu“. Jasně, že nám budou zase říkat, že nás jen chtějí uchránit od těch lží, jako nám to říkali před rokem 1989.
Hana Řezáčová
4.5.2021 17:37
Já tomu přepisování historie nerozumím ... Rusové jsou špatní, přestože mají lví podíl na ukončení války, zato Němcům se nepřipomíná, že válku začali a co to působilo - dokonce se neříká v tomto případě Němci, ale nacisté ... Taky nikdo nepřipomíná, nás Britové, Francouzi a Italové "hodili přes palubu" mnichovskou dohodou ... Američané zakončili válku atomovými bombami hozenými ne na "vojenská ležení", ale na města ... Všem by se mělo měřit stejným metrem - mluvit tom, co kdo v historii i současnosti "zprasil" a o tom co dělal a dělá dobrého - bez překrucování ...
Václav Soukup
3.5.2021 16:37
Děkuji Vám všem, kteří jste se vyjádřili k mému příspěvku. Tu kytičku tam položím i za Vás,
protože si v dnešní době velice vážím Vaší odvahy napsat pravdu. Paní Ivanko, něco mně říká,
že mnoho by jich nebylo a to je smutné.
Jan Zelenka
3.5.2021 15:44
Pane Soukup, dnes jsou tato jasná fakta potlačována a měněna. A to nejsem žádný rusofil. Druhá válka byla hrozná a Německo bylo poraženo jen díky spolupráci vítězných stran. Padly statisíce Američanů a ještě více Rusů. Nenechme si dnešní "novou společností" historii brát!
Jiřina Jindrová
3.5.2021 12:17
Pane Soukupe, díky za článek. Budu sledovat, kolik prostoru dostane v ČT osvobození a kolik z toho bude pro tu a onu stranu.
ivana kosťunová
2.5.2021 19:49
Všichni kdo se postavili fašismu zaslouží obdiv a úctu - jen mě napadá, kolik lidí by dnes šlo dobrovolně na smrt za svoji vlast.
Zuzana Pivcová
2.5.2021 19:40
Pane Václave, děkuji za příspěvek. Když zajdeme se sestrou na Olšany, procházíme všechny části vojenského pohřebiště. Na pomníčkách čteme jména neznámých. Protože jsem pracovala ve vojenském archivu a tam byl mezi dokumentací velký seznam padlých příslušníků RA, tak vím, že hodně jich bylo odjinud ze Středočeského kraje přemístěno právě na Olšany, takže to nejsou jen padlí v bojích o Prahu. Ano, jak píše pan Martin pode mnou, něco jiného byly politické aspekty a něco jiného hrdinství prostých lidí. A Rusové byli schopni za toho svého Stalina, tedy za vlast, opravdu jít na smrt bez oka mrknutí.
Načíst starší příspěvky