Přehled posledních diskuzních příspěvků
Hranice
Jiří Libánský 8.3. 17:05
To je hezky napsané. Umíš poeticky ve verších napsat snad úplně všechno. Citlivá a poetická duše se nezapře.
O nemoci
Olga Štolbová 8.3. 09:03
Určitě jste udělal Martinovi velkou radost .
Ale nejen jemu,je to hřejivé povzbuzení,že člověk
není na své bolesti sám.Díky
Proč šaman dokáže přivolat déšť
Zuzana Pivcová 8.3. 08:43
Já osobně se tento fakt snažím nejen pochopit, ale i praktikovat, ale pro někoho, který je větší skeptik než já, může informace, že "každá myšlenka má tendenci se uskutečnit, pokud tomu nebrání spousta jiných okolností" znamenat důvod k rezignaci a alibismus, tj. stejně to neovlivníš. Já mám takový pocit a takovou zkušenost, že co je správné a má se stát, to mě myšlenkově moc nezatěžuje a nenutí mě, všemožně se toho vnitřními prosbami či modlitbou dožadovat nebo si to až téměř vynucovat. Zkrátka to beru jako jasné, že to tak je a bude. Co nemá být, u toho už nějak podvědomě cítím, že to nejde, že to nebude. A veškerá myšlenková snaha je marná. Prostě, jak kdysi říkala má známá léčitelka, "se to neřadí".
Romantické nálady
Zuzana Pivcová 8.3. 07:31
Vaše vylíčení nálad, filosofické úvahy a samozřejmě jako vždy nádherné použití jazyka ve velkém rozsahu mě tu hned po ránu úplně "dostaly"!
Srdce od lásky
Jarmila Peerová 7.3. 19:55
Jituško,to je krásně napsané,to se Ti povedlo,a máš svatou pravdu,všechno má svůj čas.Moc mě ta básnička potěšila a srdíčko zahřála...super a díky za ní....
Naděje svítí
Jiří Libánský 7.3. 15:42
To je velmi hezká báseň o naději. Zajímavá přirovnání a jako vždy zpracované do dokonalého básnického tvaru.
Dana Steinová: Trénování paměti zvyšuje sebevědomí
Zuzana Pivcová 7.3. 10:08
Dobrý den, Váš článek je hodně podnětný. Za sebe můžu říct, že ačkoliv ještě pracuji na plný úvazek (Vojenský historický archiv), určitou lehkou mozkovou ochablost jsem ke své nelibosti zaznamenávala. Od té doby, co jsem hodně aktivní v i60, se mi "mozek" výrazně probudil. A ještě bych ráda poznamenala, že se asi pravidelně setkáváme ráno na zastávce 154. Typově jste nepřehlédnutelná. Pokud je to omyl, omlouvám se.
Za českými drahokamy na bývalý vulkán Kozákov
Zuzana Pivcová 6.3. 14:35
Dobrý den, jsem z toho kraje a laicky jsem se o tom zmínila v článku Kamínky, kameny, šutry (Můj příběh), rovněž rozhovor s panem Mandíkem (Zpovídání), mimo jiné vášnivým sběratelem kamenů, na to odkazuje. Odborné znalosti z mineralogie nemám, tak jsem se tu alespoň částečně poučila.
Když jsme se potkali
Hana Šimková 6.3. 11:28
Zuzanko, řeknu to upřímně.Kašli na něj a netrap se. Žádný chlap nestojí za to. Život je i bez nich docela fajn.
Umíš léčit
Jitka Chodorová 5.3. 09:01
Že umíš Zuzko,to všichni dobře víme,ale toto bych komentovala asi tak,"umíš na entou".Díky.
Jen tak
Zuzana Pivcová 4.3. 12:32
Velmi Ti rozumím i přes Tvůj obvyklý jemný sarkasmus ve stylu "nepodhodit se zcela". Kdysi jsem psala diplomku na téma "Postava umělce v raných novelách Thomase Manna". U nás je třeba známá Smrt v Benátkách, podle které byl natočen slavný film. Umělci dokázali život nádherně ztvárnit, ale neuměli ho reálně žít, v tom většinou propadli nebo je pokus o to zcela zahubil. Toť z velké části můj případ. Takže tužku i s gumou klidně zahoď a jdi vonět k jarním kytičkám!!
Druhé kočičí povídání
Zuzana Pivcová 4.3. 11:02
Mám, Olinko, podobné zážitky a podobné pocity. Bolestné konce a přesvědčení, že už žádnou kočku. Jsou stále, tedy u sestry. Utekly roky a přiblížilo se období, kdy se budeme loučit. Dopředu vím, jaké to bude. Ale asi lepší, než kdyby opuštěná zvířata zůstala po nás. To teď řešíme u známé, co dál.
Čtenářskou soutěž Reportéři vyhrál pan Zdeněk Huspek
Olga Štolbová 4.3. 08:07
Gratuluji všem oceněným,příběh pana Huspeka mě dojal,
moc dobře znám bolest při odchodu milovaného zvířátka,
mně nejvíc oslovilo ekovozidlo paní Míkové.Ale opravdu
bylo tolik krásných snímků i příběhů,že bylo těžké vybírat.
Moc děkuji redakci za všechnu práci,která kolem téhle
soutěže byla a také za nápady a vůbec....* * * * *
Kouzlo v prázdném bytě
Nina Šachová 4.3. 07:45
Nezvyklé téma, Jitko, ale moc hezky jste tu prázdnotu v osiřelém bytě popsala.
Zvyk je železná košile
Olga Štolbová 3.3. 11:08
Ani se té kamarádce nedivím,že manželství skončilo,
možná pozdě litovala,že vůbec začalo.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.