Přehled posledních diskuzních příspěvků
Soutěžní příspěvek: Tenkrát na železnici
Olga Štolbová 22.3. 18:24
Jitko,moc pěkný příběh a ty služby při dvou dětech,
to určitě nebylo jednoduché,ale zvládli jste to.
Obdivuju a chválím.
Pro zábavu, pro radost, čeština má slůvek dost
Jiří Libánský 22.3. 14:06
Veršovaná poezie má mnoho podob. Další ukázka, jakou formou lze předávat dobrou náladu. Paní Peerová, našla jste jakýsi mezistyl, který nese znaky básně i říkanky. A řekl bych, že se to celkem povedlo. :-)
Nezapomenutelné Velikonoce
Růžena Antlová 22.3. 12:27
Hani moc pěkný velikonoční příběh se šťastným koncem.Přeji aby vám velikonoční zvony do společného života zvonily ještě spousty a spousty roků.
O životě
Jarmila Peerová 22.3. 10:37
Děkuji Vám Janičko,napsala jste to se srdcem na dlani, s citem a duší otevřenou...je vidět,že se umíte dívat kolem sebe a že jste pochopila,o čem je život...k tomu blahopřeji,to každý nedokáže...díky
Běžky
Zuzana Pivcová 21.3. 17:30
Super, tleskám, já jsem sice původem z Podkrkonoší, kde jsme lyžovali pomalu jako batolata, ale poté, co jsem se odstěhovala do jižních Čech, byl s lyžemi konec. Dnes bych zřejmě nezvládla ani těch pár metrů chůze před pádem!
Nejsi éterický
Jarmila Peerová 21.3. 11:17
Stále jen žasnu....myslím,že slova jsou i zde zbytečná,tak jen díky...
Březen
Zuzana Pivcová 21.3. 10:20
Srovnání Země-žena a touha po kráse je dobrá, to se mi líbí. Tak ať Vám se líbí zde.
Obrazy
Jarmila Peerová 21.3. 09:41
To je nádherné,pravdivé a dojemné...myslím,že každý máme někde nějaký starý a oprýskaný rám uložený sami v sobě...jen ta černobílá fotografie by byla jiná...děkuji,Zuzanko,potěšila jste mě......
Soutěžní příspěvek: Velikonoční čepičkáři
Jitka Chodorová 21.3. 09:32
Růženko,strašně jste mě potěšila vaším příspěvkem,ale i krásnými fotkami v soutěži,musím vám napsat,že pro mě jste už nyní vítěz,ať soutěž dopadne jakkkoliv.Jsem nadšená!!!
Žertovný dort
Jana Šenbergerová 21.3. 08:58
:-))
Veselý, nekalorický a ještě praktický.
Ten se vám povedl...
David Livingstone: srdce zůstalo v Africe, tělo putovalo do Británie
Jana Šenbergerová 21.3. 08:41
Zajímavý životní příběh. Děkuji za jeho uveřejnění.
Rozjímání
Jitka Chodorová 20.3. 10:09
Tak mi Jarmilko mluvíš z duše,svět se někam řítí a nebudu psát kam,i když by se to rýmovalo,
ale je vidět,že to,co se kolem nás děje,ti není úplně lhostejné,díky za to i za hezkou básničku.
Cítím tě
Hana Procházková 20.3. 08:46
Otvírám denně stránku poezie - a podvědomě hledám zase Tvoje nové verše, Zuzko. Zkrášlují mi den, díky!
Pět let v penzi a poslední sbohem
Jarmila Peerová 20.3. 07:58
Smutná realita dnešní doby,bohužel.Jen se obávám,aby naše děti či vnuci měli možnost alespoň těch 5-ti let důchodu....je to hrůzná představa,ale ze současných prognóz,koho by to překvapilo ? Své rozhořčení jste napsal za nás ostatní,díky...
Moje jistota
Jiří Libánský 19.3. 14:21
Je to krásná báseň o tom jak nejistá je jistota a naopak co všechno můžeme i ve všeobecné nejistotě nacházet a opřít se o to. Je nejen o hledání, ale i pochybnostech. Je o tom, že vztah je utkán z vůně, závanu větru, slunečních paprsků a jemné melodie. Nikoliv z ukut z pevné ale chladné oceli.
Láska a my
Jiří Libánský 18.3. 21:17
Opět krásná, avšak těžká poezie pro náročné. Doufám že bude dostatek čtenářů, kteří jí dokážou ocenit.
Tak ne
Olga Štolbová 18.3. 15:33
Zuzano,nenalézám slova,Vaše verše,které dnes nejsou
o lásce,jsou opravdu moudré.Díky
Variace na vitamínovou bombu z kysaného zelí
Eva Peckova 17.3. 23:26
Rychlý nepečený moučník:velikonoční vejce
rumové perníčky namočené všťávě a promačkané s máslem a marmeládou,vatvarovaná vejce namáčíme v čokoládě a necháme vychladnout!Moc chutné!
Miloš Kopecký miloval život, avšak měl nemocnou duši
Jaroslav Vopalecký 17.3. 12:07
Byl to geniální herec,jakých mnoho nebylo.Měli jsme my dříve narození štěstí,že jsme s ním prožili pekné herecké příležitosti ve kterých byl exelentní.Škoda že nemá adekvátního pokračovatele,ale to je vlastně i případ dalších herců.
Senioři mají vysokou motivaci učit se cizí jazyk, i když to jde o něco hůř
Zuzana Pivcová 16.3. 21:34
Za sebe můžu říct, že to považuji za velké štěstí, že jsem v minulém režimu vystudovala němčinu a praktický jazyk se naučila v NDR. Angličtinu jsem, kromě základů z dřívějška, přibrala až po čtyřicítce v 90. letech. Vůbec si nedovedu představit, že bych jezdila do zahraničí, byť třeba s CK s průvodcem na dovolenou, a tam se nedomluvila. Domluvit se ve světovém jazyce pro mě vždy znamenalo daleko hlubší poznání navštívené země a tamních lidí, navázání osobních přátelství, větší ochotu ze strany "domorodců" vůči mně. Je pravda, že asi patřím k lidem s určitým jazykovým nadaním, ale také jsem tomu sama hodně dala. A to dělám dodneška. Až přestanu pracovat, určitě budu chodit do nějakého cizojazyčného kurzu nebo společnosti.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.