Přehled posledních diskuzních příspěvků
Intuice
Zuzana Pivcová 9.4. 21:12
Myslím, že domněnky, často neopodstatněné, si vytváříme všichni, zatímco intuice jsou nám dány v různé míře a je to opravdu již dar (někdy až skoro zátěž) od Nejvyššího.
Konečně
Jana Šenbergerová 9.4. 19:39
Krásná oslava tak dlouho očekávaného jara. U nás jsou ještě pořádné spousty sněhu a bude chvíli trvat, než se zahřejeme.
Začíná unikátní výstava „Ivan Lendl: Alfons Mucha“
Jana Šenbergerová 9.4. 16:09
Vidět takovou dvojlegendární sbírku bude jistě zážitek.
Trochu Pražanům závidím, že to budou mít tak blízko.
Před lety jsem v Moravském Krumlově viděla Slovanskou epopej a bylo to velkolepé.
Většině aktivních seniorů letní čas nevyhovuje
Jana Šenbergerová 9.4. 16:02
I těm, kteří nemají s posunem času žádné citelné potíže, to nabourává biologické cykly.
Když je večer dlouho světlo, hůř se mi usíná
Bilancování Kamily Moučkové: „Ve svém životě mám čisto!“
Jana Šenbergerová 9.4. 15:08
I když neměla lehký život, dá se říci: Šťastná to žena.
Přeji paní Moučkové pevné zdraví a hodně radosti ze života.
Slzy
Jiří Libánský 9.4. 14:02
Opět úžasná poslední sloka. Někdo vymyslí dobrý verš a pak za něj ještě něco dolepí, aby to byla celá báseň. Zuzana to dělá obráceně. Silným veršem nechá báseň na konci gradovat a zvýší tím působivost celé kompozice.
Logika srdce a logika rozumu
Zuzana Pivcová 9.4. 08:29
Pěkná úvaha, myšlenkově i trochu jako hříčka s ustálenými spojeními. Sama jsem si také na srdce vzpomněla před pár měsíci ve stejnojmenné básničce.
Má svůj příběh
Jana Šenbergerová 8.4. 21:21
Zuzanko, váš příběh je nejen dojemný, ale také krásně napsaný a já si moc vážím toho, že jste ho věnovala mně. Moc hezký dárek jsem od vás dostala. Děkuji!
Vrabci
Zuzana Pivcová 8.4. 20:37
Ano, my jsme to před lety se sestrou také zjistily, že se ztratili vrabci. Pak jsem byla v roce 2002 na Maltě a tam ve Valletě v parku bylo všude plno vrabčáků. Vzpomínám, jak mě to potěšilo, že jako druh nevymřeli, že jsou někde, kde jim je dobře. A najednou se vrátili zase i k nám.
Super pomocník
Jana Šenbergerová 8.4. 17:48
Jednu takovou mám doma a nedám na ni dopustit, i když ještě pořád mám i ty klasické.
Pěkně jste ji představila.
Pytlíky a sáčky
Jana Šenbergerová 8.4. 16:13
Až nám jednou naše Zem nevratné obaly vrátí,
nejednomu člověku život se tím zkrátí...
Kvůli svému pohodlí
jsme se s ní nepohodli.
Už k nám ztrácí důvěru,
všichni žijem z úvěru.
Konec bude žertů,
všichni půjdem k čertu.
Zemřela Železná lady Magaret Thatcherová
Pavla Vítková 8.4. 15:49
To je mi líto. Měla jsem ji ráda. A ještě více poté, co jsem shlédla film Železná Lady, kterou skvěle zahrála Meryl Streep.
Pane kolego, chytáček!
Jana Šenbergerová 8.4. 12:00
Na dráze se děly a dějí věci!
Pěkně o nich píšete.
Moje vzpomínky a naděje
Zuzana Pivcová 8.4. 08:47
Prázdné ruce jako ideální stav k objímání bez překážek, to se mi moc líbí. A víru jsem neztratila nikdy i přes řadu zdánlivých zklamání.
Jak hvězdný prach
Nina Šachová 8.4. 07:11
Křehoučká, překrásná básnička opravdu jak hvězdný prach....
Holohlaví muži by si měli dávat větší pozor na srdce
Zuzana Pivcová 7.4. 15:13
No, můj tatínek měl vlasy, byl štíhlý a nekouřil, neměl k tomu dědičné dispozice, a zemřel na srdeční chorobu v poměrně mladém věku. Takže patřil asi k těm výjimkám, potvrzujícím závěry výzkumů.
Jak jsem pekla kuře
Jana Šenbergerová 7.4. 14:35
Život tropí hlouposti, a my mu občas hezky pomůžeme.
Připomnělo mi to, jak jsme s dcerou upekly v troubě polštářek s višňovými pecičkami, kterým jsme chtěly nahřát bolavé bříško vnučce. Jí se ulevilo, a my na polštářek dočista zapomněly. Když ho zeť objevil, vypadal jako spálený borůvkový koláč. Chvíli jsme nechápavě hleděly, a nakonec si vzpomněly. Pěkně jsme se všichni nasmáli, i když nás ztráta léčebného prostředku dost mrzela.
Pěkně jste to napsala. Děkuji.
Patříme k sobě
Jitka Chodorová 7.4. 00:32
Jen tak dárky nedostávám,i když od jisté doby ano,co jsem poznala Jarmilku a pak následně tebe a další kamarádky z internetu,tak jsem občas obdarována.Můj monogram v písku u moře mě doslova šokoval,vůbec by mě nenapadlo,že někdo na mě může myslet,teď jsi to navýšila krásnou básničkou a já ti za to Zuzko mnohonásobně děkuji,jsem tak dojata,že nejsem schopna složit žádný děkovný verš.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.