Vnímání
Všechny fotografie: Soňa Prachfeldová

Vnímání

31. 5. 2023

A máme tu poslední májový den. Den, který je označen v kalendáři 31.5.2023. Škoda, že krásné májové dny uběhly nějak moc rychle. Ale nic netrvá věčně, otevře se pro nás nový měsíc, měsíc červen a určitě nám přinese též spoustu příjemných zážitků a chvil.

Řekla jsem si, musím do přírody, abych ještě z plných plic mohla prožít poslední květnový den a vnímat jeho vůni, jeho bujnou zeleň, jeho květy. 

Vnímání. To je opravdu velmi široký pojem. Vnímáme smysly, a co člověk, to jiné vnímání přírody, života, skutečnosti. Nejsme sami, kdo má schopnost vnímání. Je to celá říše, rostlinná i živočišná. Slyšela jsem, že i stromy si mezi sebou povídají, proplétají se větvemi i kořeny. Vezměme například mravence, nebo včely. Jejich řád, jejich pracovitost. Ta sounáležitost přírody je ohromující a my bychom si z ní měli brát příklad. Ale to víte, člověk. Rozvinutá civilizace. Je udivující, prospěšná, ale jen potud, pokud neohrožuje přírodu, zákonitosti v ní a tím také v podstatě lidstvo samo. 

Tak jsem jela vnímat přírodu mými smysly. Helmu na hlavu, pití, brýle sluneční, v neposlední řadě foťák a mobil. Příjemný vánek, který jízda na kole jen umocňovala.Nejdříve jsem se stavěla u kamarádky, probrat nutné události, ale nenechala jsem se zdržet dlouho. Zase moje oblíbená trasa, přes Radovesickou výsypku, stavění se u / pro mě magickém místě/ Hetovské kapličky. Co kytiček a bylinek rostlo nejen na louikách, ale i přímo u příkopů. Cvrlikání ptáčků nad hlavou, prolétne mi hlavou myšlenka - to je ta Boží příroda. Jezdím sama, ničím nerušena a tím hlouběji vychutnávám obrazy, které vnímám svým zrakem, sluchem, vlastně všemi smysly.

Posílám vám pár obrázků mého vnímání posledního květnového dne v přírodě. A mějte se lidi rádi. ♥♥♥

 

cestování příroda
Hodnocení:
(5 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Hanko Pol. moc děkuji :-)
Hana Polednová
Soni, nádherné fotky z tvého vnímání přírody. Mám moc ráda články s fotkami z putování tvým milovaným krajem.
Soňa Prachfeldová
Maruško, Františku, Dano moc děkuji.
Marie Ženatová
Milá Soni,* moc děkuji za milý článek s fotečkami nádherné přírody.* Já jsem článek také málem přehlédla. Ráno vždy vyjdu dělat něco na zahradu a ptáčci už svým cvrlikavým zpěvem chválí Boží přírodu - brzká rána jsou skutečně pro mne ta nejkrásnější ♥ ♥ ♥ ♥
Dana Kolářová
Soňo, díky za obrázky květnového vnímání a přeji Ti krásná vnímání v celém roce. ♥♥♥
František Matoušek
Hezké vnímání přírody doplněnými hezkými ftografiemi.
Soňa Prachfeldová
Martino, Maruško díky.
Martina Růžičková
Krásné fotky jarní přírody! Mám také moc ráda okamžiky, kdy mohu vnímat přírodu všemi smysly. Přeji plno hezkých cyklotoulek. :-)
Marie Měchurová
Soni, děkuji za pozvánku do Vašeho kouzelného kraje. Za týden už budeme balit kufry. Moc se těšíme.
Soňa Prachfeldová
Děkuji moc všem za milé nahlédnutí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.