Všechny fotografie: Věra Ježková
Za podzimem do Hvězdy
17. 10. 2022Podzim mám nejraději z celého roku. Jeho barevnost, kterou vytvářejí odumírající listy. Zetlelé listí šustící pod nohama. Slunce, které nepálí tak jako v létě. Příroda ukládající se k zimnímu spánku. Mám ráda ale i melancholické mlhy a déšť, očistný pro moji duši.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Měchurová
21.10.2022 09:29
Letohrádek Hvězda znám jen že školního výletu, a to už je hodně dávno. Hezké podzimní pokochání.
Marcela Pivcová
20.10.2022 20:24
Věro, prohlížím si Vaše krásné fotky a vzpomínám na jednu návštěvu obory Hvězda. Tehdy jsme se Zuzkou šly na výstavu malých domácích zvířat, která se konala v bezprostřední blízkosti. Tam nabízeli ochranáři z útulku pro opuštěné kočky několik koček k osvojení. Když jsme si prohlédly výstavu, šly jsme se projít do obory, kde padlo velké rozhodnutí: vrátily jsme se pro jednu z kočiček. Tou vyvolenou byla Naděnka, která s námi pak prožila téměř dvacet let.
Věra Ježková
20.10.2022 17:17
Děkuji ještě jednou. Paní Vargová, podzimní NEH jsem si našla – je to nádhera. :-)
Jana Vargová
20.10.2022 09:01
Paní Ježková, až dnes jsem se dostala k napsání komentáře. Podzim v přírodě s barvami od sytě žluté přes oranžovovou, červenou až do tmavě hnědé je neokoukatelný. I pro mě je toto období nejhezčí. Kdybych někdy vylovila zlatou rybku, a ta by mi chtěla splnit tři přání, jedním z nich by byla návštěva New England Hampshire na podzim. Myslím, že i Vám by se tam líbilo. Díky za pěkné povídání a krásné fotky.
Miloslava Richterová
18.10.2022 18:33
Moc ráda čtu Vaše články, pěkně zpracované, poučné. Tady jsem váhala nad větou Zetlelé listí šustící pod nohama. Tlít - rozkládat se ve vlhku, zetlelé - rozpadlé, shnilé. Dnes jsem v jednom takovém šla, přesvědčila jsem se, že uschlé zašustí :-)
Alena Tollarová
18.10.2022 13:06
Léta jsem toužila se k letohrádku Hvězda podívat. Kdy se tam konečně podívám bylo ve hvězdách přesně do chvíle, kdy jsme se tam vypravily letos v dubnu s Vlastou. Prošly jsme se oborou a podívaly se i do letohrádku. Podzimní barvy jsou jiné a samozřejmě taky krásné.
Marie Seitlová
18.10.2022 12:29
Věrko, děkuji za procházku oborou Hvězda, alespoň virtuálně. Pěkné fotky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA