Odpolední pohoda
Foto: autorka a T. Špásová

Odpolední pohoda

5. 3. 2020

Je pondělí, 2.3.20, 14.00 a já jdu z práce. Před sebou mám nádherně modré nebe, poseté bílými obláčky. Neodolám a mobilem si to hned vyfotím. V hlavě mi bleskne nápad. Petr jede ve tři hodiny pro dceru do Kojetic a mně nic nebrání v tom, abychom s pejsky jeli s ním. Kojetice jsou vesnice nad Ústím, je to vlastně místo, kde se naše dcera poprvé blíže seznámila s koňmi. Nad Kojeticemi je další obec Nová Ves. V těchto místech jsem nikdy nefotila, maximálně jsme tudy projížděli. Jezdí sem MHD, na jaře a v létě tu musí být krásně, ale bydlet bych tu nemohla. Když si představím normální klasickou zimu, s metrem sněhu, námrazou a náledím, tak se do těchto míst bez řetězů nic nedostane.

Nebe bylo stále modré, i když mraků trochu přibylo, ale při pohledu z kopců na město, Milešovku, Bukovku a Středohoří kolem si slibuji, že se sem, až to bude všechno zelené, určitě zase podívám. Pobíhala jsem po loukách, vychutnávala jsem si focení a těšila jsem se z přírody. Už mi to moc chybělo.

Zvu vás na malou procházku, i když vím, že zájem zase až tak velký nebude. Moc mě to mrzí a nejen za sebe, ale i za ostatní, kteří nad článkem a fotkami stráví několik hodin, že si to z tisíců íčkařů přečte pár lidí. Kolikrát už jsem si říkala, že to vzdám, ptám se sama sebe, proč se snažím. Pak si přečtu těch pár příspěvků od lidí, které znám, a mám radost, že se to líbí alespoň někomu. Musela jsem to napsat, třeba to někoho vzbudí.

Přeji všem krásné, pomalu se plížící (to není chyba) jaro, prožité ve zdraví a radosti ze života.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Práglová
Omlouvám se hvězdičky.Mělo jich být 5 !!!
Hana Práglová
To musela být opravdu pohoda.A na fotografování bylo príma počasí.Moc děkuji
Růžena Kuželková
Moc hezké fotky v těch končinách jsem nikdy nebyla a proto se ráda podívám,vždyť Česko má tolik zajímavých míst,k čemu cizina,když lidé neznají svou zem.Děkuji a "houšť a větší kapky"
Jana Hošková
Hezký článek, Naďo, i hezké fotky mého rodného kraje ! Jako bych tamtudy procházela sama... :-)) Děkuji !
Věra Ježková
Naďo, coby členka tvého fanklubu ti děkuji za krásné fotky. Nenechávejme se odradit někdy menším zájmem čtenářů, komentujících či hvězdičkujících. Na fakultě nám s nadsázkou říkali, když jsme si stěžovali při praxi na malou pozornost žáků při vyučování, že i pro jednoho to stojí zato. :-)
Eva Mužíková
Už se těším, až se do toho Tvého kraje podívám. Zase zajímavé záběry, foť a piš dál... Také mám ráda, když jsou u fotek popisky, ale to jde jen u menšího množství fotek, znám kolik to stojí času.. Díky Nadičko
Zuzana Pivcová
Tvé vycházky jsou, Naďo, vždy hezké a takové poklidné, což třeba zrovna já potřebuji. Jen nevím, z čeho jsi usoudila, že je o ně ze strany čtenářů málo zájem?? Podle přečtení nebo podle komentářů? Tak třeba básně jsou přitažlivé jen pro poměrně úzký okruh čtenářů (už tu mám svou známou klientelu:-D), ale to nevadí.
Hana Nováková
Opravdu pohoda, máte tam krásný kraj, který jste hezky zfotila. Jen bych uvítala více popisů k fotografiím.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%