Trapas

Trapas

3. 11. 2012

Někdy v šedesátých letech jsem pracovala v jednom pražském Ústavu národního zdraví jako řidička a sloužila na lékařské pohotovosti. V sobotu, v neděli, ve dne i v noci. My řidiči jsme sloužili "dvanáctky" a lékaři o sobotách a nedělích "čtyřiadvacítky". To slovo SLOUŽILI se běžně používalo, dokonce častěji než mnohá jiná.

Jednou mě má kolegyně a kamarádka Gita nadšeně vyprávěla, že sloužila s doktorem Žákem, který je tady nový, přišel z Brna, mluví několika jazyky a je prostě úžasný sympaťák, protože většinou páni doktoři byli spíše protivní, věčně otrávení a nemluvní. A také mě hned upozornila, že příští sobotu, až ona bude končit a já začínat, on bude zrovna bude sloužit a že mi ho představí. Musím ještě napsat, že tahle má přítelkyně měla velmi vybroušené chování a já jsem ji opravdu obdivovala a také občas trochu napodobovala.

Tu příští sobotu jsem přišla ráno na pohotovost, ona už připravená k odchodu, ale rychle mě táhla do kanceláře, kde pan doktor pil kávu a byla i sestřička, která zde zapisovala pacienty. A Gita začala velice obřadně: "Pane doktore, to je ta má střídající kolegyně, s tou se vám bude dobře sloužit." A já, ve snaze, chovat se velmi, velmi společensky jsem hezky nahlas a zřetelně řekla: "Moc mě těší pane doktore, ještě jsme spolu nesouložili, že?"

V tu chvíli jsem zkameněla a ostatní také. První se vzpamatoval pan doktor, lehce se usmál a poznamenal, že nám to spolu jistě dobře půjde a rychle odešel do ordinace. A my tři ženské jsme tam zústaly a krve by se v nás nedořezal.

Služba potom proběhla klidně, pan doktor byl opravdu sympaťák, o mém trapasu se nikdy nezmínil, dokonce snad ani mezi kolegy. Ale já se v jeho přítomnosti už nikdy necítila "v pohodě."

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdena Proboštová
Paráda, pobavila jsem se.
Olga Štolbová
Díky všem za ohlasy.Věřím,že každý má nejméně jeden svůj NEJ.
Zuzana Pivcová
Já, když jsem začínala učit před lety němčinu v jazykové škole, tak jsem jednou u mládeže místo "Jak se vám líbí" řekla "Jak se vám líbá" a oni hned na to, že dobře, dobře. Ještě horší to bylo u dospělých, kde byla převaha frajerů mužů. snažila jsem se jim vysvětlit německou vazbu "to vám sluší", ale bohužel to sloveso v češtině hned vyvolalo asociace, když jsem jako učitelská elévka důležitě řekla: Všimněte si, že Němci říkají: Stojí vám dobře. No, chlapi se pěkně chechtali a já červenala.
Jarmila Peerová
Přečetla jsem si to Olinko s chutí,po letech je to k zasmání,ale dobře rozumím tomu,že tehdy jsi chtěla být menší,než nejmenší na světě....I já jsem mistr trapasů,takže tomu rozumím a s odstupem času se tím bavím.To přinese život.Díky...
Nina Šachová
Na takové přebrepty se nezapomíná. Mně utkvěl v paměti jeden úžasný přebrept z divadelních kuloárů, který mi vyprávěla maminka: myslím, že to byla paní Šejbalová nebo Štěpničková, cosi zašívala, přišel pan domácí a ptá ce, co to dělá. Ona měla odpovědět:"Šiju si sukni" a s ledovým klidem řekla: "Šukni si, šukni". Tak to jen pro zasmání po tom Vašem vzpomínání.
Jitka Chodorová
I takové trapasy nás v životě potkávají,ale s odstupem času se tomu zasmějeme,díky Olinko,že jsi nás s jedním takovým seznámila.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...