Proč se mě všichni ptají na cestu

Proč se mě všichni ptají na cestu

3. 4. 2019

Je to záhada, kterou už zkoumám desítky let. Sotva jsem dřív vylezla z práce, vyšla z našeho domu nebo dokonce byla někde v cizině, okamžitě se našel někdo, kdo se na mne vrhl s nějakou otázkou, ať mu poradím, kudy se má dát, že hledá to, či ono…a tak je to dosud!

Během let se mi z toho vytvořilo málem trauma. Párkrát se mi totiž stalo, že jsem poslala někoho úplně jinam než chtěl. A tak teď pokaždé, když vyjdu ze dveří, se nejdřív pátravě rozhlédnu, jestli se někde v blízkosti někdo nenachází. Ale mám to marné – vždycky se někdo zjeví zničehožnic jako duch i na dříve prázdném chodníku, nebo kvůli mně přejde z druhé strany a nebo, když už není opravdu nikdo na chodníku, u mne zastaví auto.

Proč, proč se ptají všichni zrovna tebe, nevěřícně kroutí hlavou můj muž. Vždyť ty jsi ráda, že vůbec sama někam trefíš! Proč se nikdo nezeptá nikdy mě, já přece tak rád podávám informace! A má pravdu, on je z nás dvou ten kompetentní, všude byl a všude trefí a navíc rád udílí rady. Asi to bude tím, že vypadáš důvěryhodně, jako kdybys byla nějaká učitelka - uzavřel své přemýšlení. Kdyby ti chudáci tázající se věděli, jak hluboce se ve svém úsudku mýlí! Dřív jsem musela chodit všude o hodinu napřed, abych měla „bloudící rezervu“. Dneska si všechno nejdřív prohlédnu na Googlu v mapě, vkročím do „Street View“, a tak dochází u mne kolikrát k situacím, že jsem leckde dokonce jako správná důchodkyně úplně první!

Ale pro jistotu, prosím, až mne někde potkáte, radši se na žádnou cestu neptejte – nevíte totiž, kam bych vás mohla poslat ! :-))

  

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Kopecká
Copak tam, kde to znám. Tam to problém není. Ovšem když si mě vyberou k optání na cestu v cizím městě či dokonce v cizině, tam se fakt divím. Zejména, když je lidí kolem dost a dost.
Jana Hošková
To víte, že jo, Libore, dobrej nápad ! Buď mě odvezou jako blázna nebo za mnou bude běhat procesí dětí :-)) :-))
Libor Farský
Měl bych řešení. Nasaďte si ten klaunský nos, který máte na svém profilu.
Soňa Prachfeldová
To chápu, musely to být šílené pocity, dnes bych už také nikoho do auta nevzala.
Jana Hošková
Maruško F.- nacpat se k někomu do auta asi není opravdu dobrý nápad :-)) , minimálně tím znervózníte řidiče - aspoň já to zažila kdysi. I když záleží na tom, kdo se vecpe, jestli dáma či neznámý muž...Vezla jsem v autě své dvě malé dcerky, zastavila před železničním přejezdem. Náhle se vzadu otevřely dveře a k mým dcerkám nasedl nějaký cizí kluk a že prý jestli ho svezu. Byla jsem z toho tak konsternovaná, že jsem se na nic nezmohla. Zatímco on dával dětem vzadu bonbony, já bojovala těžký boj se strachem...protože jsem tou dobou pracovala v učilišti, tak jsem zvolila taktiku "odhal zločincovu identitu a možná se k ničemu neodhodlá". A tak jsem ho podrobila výslechu, jestli není z našeho učiliště či odkud vlastně. Učiliště zapřel, neřekl nic a pořád mlčel. Kus cesty se jelo lesem a já trpěla. Ruce se mi málem třásly na volantu. Dneska v těch podmínkách, které jsou, bych teda nikoho cizího do auta už nevzala. Kluk pak v nejbližší vesnici požádal, abych zastavila, poděkoval a vystoupil. A já si celou cestu představovala, co všechno se mohlo stát. Možná za to mohla má bujná fantazie a chudák kluk byl rád, že jsem ho svezla. Ale ten jeho nástup do mého auta byl víc než podivný.
Marie Ženatová
Díky za vtipný článek, nacházím v něm samu sebe... Často se mne lidé ptají na cestu v našem městě a já také občas nevím, zda jsem jim vlastně poradila dobře...? Naopak já když jsem v cizím městě, tak se také moc ptám na cestu a vybírám si také většinou jako Ivana K.
Marie Faldynová
Bydlím na hranicích s Rakouskem, takže cestu do kadeřnictví nebo podobné údaje dokážu vysvětlit i v němčině. Tuhle se nějaká rodinka ptala na náš sportovní stadion. Místo "Doleva a dvakrát doprava" jsem se jim nacpala do auta a průběžně hlásila "Teď vlevo, pak do kopce. " Stadion jsme našli a dojeli včas. Jen nevím, zda mám doporučovat vstup do auta k úplně cizím lidem :-)
Anna Čípová
Vtipné, bezva se to četlo. Zrovna včera jsem radila jednomu mladíkovi. Nevím, zda došel na hledanou adresu. Snad,
Zuzana Pivcová
Jani, ta fotka s cedulemi mi připomněla park ve Valettě na Maltě, tam byly také ukazatele do vzdálených měst.
Soňa Prachfeldová
Vtipné , bylo to opravdu nechtěné ? Věřte, nevěřte :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...