Kapka vody

Kapka vody

17. 8. 2015

Letošní parné léto je trochu neobvyklé v té naší zemičce uprostřed Evropy. Všichni máme rádi sluníčko, ale čeho je moc, jak praví moudré přísloví, toho je příliš. Horké letní dny a od rána vysilující sluneční paprsky nám dávají zabrat, jen co je pravda. Každý z nás čeká na spásonosný déšť. Jásáme nad každou kapkou vody.

Kapka vody má neobyčejnou sílu a moc - napojí včelku i mravence, vyhloubí jamku do kamene a co teprve, když se kapka spojí s kapkou v potůček. Škoda, že jsou pryč dny, kdy se i člověk mohl z toho potůčku napít. Jen tak nabrat vodu do dlaní a nechat ji stékat ústy do vyprahlého hrdla. Cítíte tu její chuť! Možná už i u nás jsou někde horské studánky, kde se dá voda pít, ale přílišnou důvěru v ně nemám.

Všichni se v tyto dny přímo modlíme za déšť, za kapku - kapky - vody. Možná je to dobře, že nám Moudrá příroda ukázala, jaké by to bylo bez vody. Ukázala nám, že životadárné slunce může ten život i vzít, stejně jako voda. Bez slunce a bez vody nebude života na této zemi. Měli bychom si to všichni uvědomit a měli bychom s tím něco dělat. A ne, až přejde nejhorší, zaklapnout desky projektů a nechat to na někdy jindy.

Kapka vody je sama o sobě neškodná. Ale když se ty kapky spojí a potoky se promění v dravé, vše ničící řeky, modlíme se, aby už pršet přestalo. V posledních letech jsme zažili několik povodní, které postihly celé kraje. Sčítaly se škody, které šly do miliónů. A můžeme s klidným svědomím říct, že jsme se z toho poučili? Nikdo už nevrátí životy těm, co jim je voda vzala.

Probuďme se už! A nezavírejme oči před varováním přírody.

příroda
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Vando, fotky jsou samozřejmě foceny průběžně, jak kvetly květiny, ale všechny jsou z letošního roku.
Soňa Prachfeldová
Krásné !
Jitka Chodorová
Hezky napsané, pravdivé, k životu potřebujeme jak sluníčko, tak tu vodu,nejlépe v ideálním poměru. Někdy se to ale vymkne i přírodě, a tak tomu je i letos.
VANDA Blaškovič
Eleno, překrásné fotografie! Předpokládám, že z archivu?? Nebo v tom vedru vlčí máky ještě neopadaly? Nevím, netuším....opravdu překrásné!
Lidmila Nejedlá
Pravdivé, varující, burcující, poučné, krásné.
Libuše Křapová
Krátké a výstižné, Eleno, co dodat? Kéž by se lidstvo poučilo a neopakovalo stále stejné chyby.
Elena Valeriánová
Děkuji všem za zastavení a za krásné a povzbuzující komentáře. Mám z nich velkou radost.
Alena Vávrová
Elenko, ty máš prostě dar slova i vidění a jako celek je to velká krása. Už jsi nás o tom přesvědčila víckrát. Díky.
Dana Kolářová
Je po dešti a příroda ožívá. Krásný příběh slovem i obrazem.
Eva Balúchová
Elen,seš nejen dobrá spisovatelka,ale výborná fotografka.Fotky s kapkami vody jsou přenádherné.Klidně můžeš udělat výstavu svých fotek,věřím,že by se líbila.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.