Kolotoč

Kolotoč

16. 6. 2015

Čas divokých růží
čas letních lásek
v duši se ozývá
toulavý hlásek

Do vsi přijel kolotoč
vzpomínko má,
toč se, toč
Za kačku vata cukrová
za dvě jízda zrychlená
do noci hudba nepřestává
hrát
růži z krepového papíru
jsi chtěl mi z lásky dát.

Kde jsou ty letní lásky
vepsány ve tváři
do každé vrásky
V duši už umlčen
toulavý hlas
kolotoč přijel k nám zas.

Hudba uši nám rve
dítko nespokojeně řve
cukrová vata nevoní
šašek u pokladny nezvoní
a vzpomínka
na červenomodrou maringotku
teskně zabolí.


Moje poezie
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Šimková
Já jsem jela na lochnesce v devátem měsíci s tříletým synem na klíně. Tu hrůzu v očích kterou jsem měla při každém drncnutí.Dítě jsem na klíně, který jsem vlastně neměla, nemohla udržet ,padal mi dolů. Můj chlapeček se málem na té lochnesce narodil.Bylo mi 22 let, ale to mě asi moc neomlouvá.
Olga Štolbová
Čas letních lásek, krásné vzpomínání...***
Zuzana Pivcová
Kolotočáři (bylo zvykem říkat komedianti) k nám do Lomnice jezdili pravidelně a jeden kluk k nám vždy přišel na pár dní do třídy. To byla senzace. Točila jsem se pak odpoledne na kolotoči, kde byli vedle sebe dva koně. On roztáčel kolotoč a pak přiskočil na toho koně vedle mě. Holky to šly bonznout mé starší sestře, že se vozím s komediantem. :-)) Ta báseň mi lehkou nostalgickou tesknotou připomněla Romanci pro křídlovku.
Jana Šenbergerová
Co já strávila času a utratila peněz na kolotoči! Jízda za korunu...Velký řetízkový kolotoč, to bylo moje. Jednou jsem to zkusila se svými malými dětmi, a celou jízdu jsem protrpěla a těšila se, kdy už to skončí. Jo, časy se mění a my s nimi. Ale jednou jsem ze zoufalství sedla s příšerně bolavou páteří do sedačky centrifugy. Měla jsem pocit, že mi vypadnou zuby, ale když jsem vystoupila, záda nebolela. Odstředivou silou se obratle dostaly na svá místa. Před týdnem byly kolotoče v Horách. Skoro nikdo tam nebyl. Inu, časy se změnily. Hezká vzpomínka na mládí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...