Hlídací teta Helenka

Hlídací teta Helenka

24. 5. 2012
babička děti rodina
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květoslava HOUDKOVÁ
Před lety jsem byla prakticky nejstarší nájemnicí, kolem mne rodiny s malými dětmi. Připadalo mi normální, pomoci občas s ohlídáním děcka, žili jsme tam v pohodě. Zlom nastal cca kolem r. 2000 - rodiny získaly "vícesypající" zdroje příjmů, bohatly a děti, které jsem občas hlídala, už ani nepozdravily.Bývalá "nájemnická pohoda" byla ta tam. Některé současné "moderní" maminky mají mnoho pomocníků pro vaření, praní, úklid atd. Ušetřený čas ale nevěnují svým dětem - posadí je k TV, PC apod. - a samy čas prokecají - je prostě jiná doba!
Zdenka Jírová
Bydleli jsme v rodinném domku s tchýní. Vycházely jsme spolu celkem dobře a já byla vděčná, že nám ochotně pohlídala děti, když jsme někam s mužem šli nebo byly děti nemocné. Byla to správná babička
Soňa Prachfeldová
Paní Věro, měla jste velké štěstí na vzácnou osobu, i mě občas pohlídala moje sousedka stará paní synka a byla jsem jí za to neskonale vděčna. Takových pokladů moc není .
Hana Čadová
Bohužel já jsem paní na hlídání neměla. Musela jsem vždy při nemocech dětí zůstat doma a věřím, že v zaměstnání moc z mé nepřítomnosti žádná radost nebyla. Dnešní dětičky se vychovávají jak v Americe! Nesmíte je plácnou přes zadek! Já když hlídám 2 vnoučata, tak jsou docela v pohodě, ale když přijede jejich maminka to se otočí o 180st., jsou rozkňourané jsou na zabití! Ale stejně se těším, až je budu opět hlídat!
Alena Várošová
Já bych dnešní malé děcka nehlídala i kdyby mně platili zlatem,raději pytel blech uhlídáte,než jedno rozmazlené děcko.Byla u nás synova přítelkyně a její kluk chtěl polévku.Tak jsem mu ji nalila a povídala jsem papej.Já necu mkvu,tak jsem mu řekla,když nechceš papat šprtej nahoru.A víte co ti tenkrát ne tříletý hošík řekl.Čekala jsem,že řekne bábo jedna škaredá.Ale ne,řekl mi:Já tě žabiju,rořežu a hodím do popelnice.Já jsem zústala stát jak zkoprnělá,jak dokázal určit tu posloupnost,když neumněl ani pořádně mluvit.Takže děti mám ráda tak zdáli a na dovolené se rodičům s dětmi z daleka vyhýbám.
Alena Várošová
Moc pěkný až dojemný článek paní Věro.Tenktát v té době ani nevím,že by u nás v malém městečku byly nějaké hlídací tety.To jsme si vypomáhaly jako sousedky,pokud to jen šlo. Rodiče chodili do zaměstnání,tak nějaké to hlídání nepřicházelo v úvahu. Takže, máte Vy i Vaše děti krásné vzpomínky na hodnou a dobrosrdečnou tetu.Děkuji za tento článek.
Jana Šenbergerová
Také jsem mívala paní na hlídání, když už jsem chodila do práce a mladší dcerku nepustila paní doktorka s rýmou do kolektivu. Až mnohem později jsem se dověděla, že v době, kdy už dávno jedla sama, byla krmena a navíc dostávala po obědě trochu piva, aby jí lépe trávilo. Dnes bývá občas problém být s vlastními vnoučaty, natož hlídat "cizí". Škoda, že už jsme zapomněli, že všechny děti jsou naše.
Květoslava HOUDKOVÁ
Když moje 4 vnoučata odrostla, uvažovala jsem o tom, že bych některé mamince pomohla s hlídáním. Tak jsem např. při nákupu pozorovala prťata a jejich maminky - a moje úvaha se zcela rozplynula. Bylo by těžké najít dítě, které zlobí jen úměrně svému věku! Ty současné = rozeřvané, trucovité a už i sprosté malé děti hlídat? NE !! Tak raději funguji jako "psí MŠ". Terinka (8 let) je hodná i poslušná. Hlídám ji zdarma - jen občas si to "odpracuje": připřáhnu ji k tašce na kolečkách, řeknu "zaber" a nákup pomůže dopravit k domu. Žádný s ní problém - jen radost!
Zuzana Pivcová
I na tenhle článek si, Italko Věrko, pamatuji. Já jsem podobný problém neřešila, ale od známých vím, že s hlídáním tehdy většinou moc štěstí neměli. A dnes? Nevím, co řeknou ostatní.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%