Opalování zřejmě funguje
podobně jako tvrdé drogy
4. 7. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
6.7.2014 16:22
Nikdy mě nebavilo opékat se na sluníčku. Dokud jsem byla mladá, měla jsem v létě docela snědou kůži, jen při běžném pobytu na slunci. Teď se slunci spíše vyhýbám.
Mou drogou je čokoláda, nikoliv čokoládová kůže.
Miroslav Štorch
4.7.2014 11:19
Protože jsem se při mém sportovním povolání pohyboval hodně na sluníčku, tak jsem býval často opálený a někdy i trochu spálený, když jsme při volejbalu byli na slunci třeba dvě hodiny. Jak říkají kožní lékaři - tak se množství ozáření sčítá a někdy se karcinogenní účinky projeví. Nikdy jsem se neopaloval u moře hodiny na pláži, ale zdržoval jsem se spíš ve stínu, pokud jsme nehráli tenis, volejbal nebo pólo ve vodě. A v 50-ti letech mi lékař diagnostikoval podezření na melanom- malý zhoubný kožní nádor na zádech, protože občas krvácel.Rychle ho vyřízli a diagnóza se potvrdila. Kontrolní vyšetření mízních uzlin pomoci raioizotopů v okolí potvrdilo, že rakovina nezasáhla zatím okolí. Pak dva roky léčení pomocí interferonu a hlavně omezení pobytu na slunci. A tak si beru při koupání v moři na sebe tričko a kůži si šetřím. A v letním horku se schovávám do stínu jako většina zvířátek :-) Vždy se divím lidem, kteří se opalují úmyslně hodiny a mají barvu starého bronzu, Některé dámy si vysušují kůži a vypadají pak jako staré indiánky. Všechno by se mělo dělat s mírou.
Iveta Balážová
4.7.2014 05:35
Řekla bych, že je topravda. Naši sousedé sepečou na sluníčku od brzkého jara dopozdního podzimu . Nejezdí na dovolené, opalují se na zahradě, anebo chodí k řece, kde vydrží ležet na dece celý den. Mají hnědou kůži jako od moře. Zdravé to asi není, ale jim prý slunce svědčí a neublíží. Je jim kolem sedmdesátky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA