Kouzlo časů minulých: zabíjačka
3. 3. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Balúchová
15.5.2014 22:08
Každý rok jsme mívali 4 zabíjačky,takže jsem jich hodně zažila.Nejlepší byl ten košt,u nás se tomu říkalo:jít ke štoku.To bylo jediné co jsem ze zajíjačky jedla.Teď už bych udělala určitě větší škodu.A chlapi, jak jinak,skončili společenskyunaveni.
Olga Štolbová
4.3.2014 10:24
Jaroslave, dlouho mě lákat nemusíte, už mám plnou pusu slin. Asi si půjdu koupit pár jitrniček, náš řezník mívá dobré. Příjemné počteníčko - díky...
Jana Šenbergerová
3.3.2014 21:49
Velmi chutné počtení! Jestli jste dělal tak dobrá jelítka, jitrničky a tlačenku, jak o nich píšete, tak bych si klidně nechala zkazit morálku.
Petr Václavek
3.3.2014 20:10
Podobné zabijačky jsem jako kluk taky zažíval. Končilo to často tak, že řeznika vezl strýc na dvoukoláku domů.
Marie Novotná
3.3.2014 18:38
Krásně se to čte,jako bych tam byla.Střeva se nejlépe ,,praly" ve sněhu.Ano,už to není ,co bývalo.Ani to počasí nepřeje.Sádlo nechce ztuhnout,aby se lépe krájelo,protože nemrzne,tlačenka musí do ledničky,dříve stačilo počkat do rána a ještě ne moc venku,jinak byla na kost .Na takovou jednu mám památku na ruce do dnes.Strýček odřezával poslední čtvrtku z háčku,tož Maruno,pojď mi to odříznout,chlapi se někde toulají,tady máš kudlu.Ano,proč ne,nožka se zhoupla,vyrazila kudlu z ruky,udělal otočku ve vzduchu a rovnou do mé ruky.Bylo mi asi 17 a nechtěla jsem zdržovat,jen jsem to ovázala .Rána nebyla hluboká a nekrvácela dlouho.Jen později u lékaře jsem dostala vyčiněno,že to mělo být na sešitý.No, malá celoživotní jizva bez následků na pravé ruce občas připomene bývalé časy.
Karla Borovská
3.3.2014 16:40
Pane Kašíku, moc se mi líbí váš článek. Můj tatínek miloval zabíjačky, každou zimu se u nás scházela rodina, přátelé a sousedé, byla to vždy pořádná veselice u slivovice.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA