This is the Voice of America:
Hlas Ameriky přinášel naději
27. 2. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Miroslav Štorch
28.2.2014 08:11
Také se pamatuji, že jsem Hlas Ameriky nejen rád poslouchal, ale jsem do Washingtonu na Post Box i psal jako nerozvážný dorostenec, A tak jsem domů dostával cenzurované odpovědi s různými přílohami. Když Američané plánovali předstihnout SSSR v kosmickém výzkumu, tak jsem domů dostal velký barevný plakát plánu přistání projektu Apollo na Měsíci. Dal jsem si ho nad postel, a pak jsem stejný plakát viděl v Československé televizi, když pan Dr.Mrázek a další experti na kosmonautiku komentovali skutečné přistání Neila Armstronga a Edwina Aldrina s Apollem 11. To byla volnější doba v letech 1968-1969 než zase přituhlo v normalizaci. Maminka mi říkala, máš někde asi černou čárku u StB.
Soňa Prachfeldová
27.2.2014 10:49
Ano, také jsme měli uši přitisklé k rádiu, ta naše společnost rychle zapomíná na velké myšlenky a idee a zda mnozí vědí kdo byl Kryl, Vysockij, Achmatovová?
Zuzana Pivcová
27.2.2014 08:11
Jeden můj dřívější starší kamarád měl doma permanentně naladěno na Hlas Ameriky. My jsme už v 60. leech poslouchaly se sestrou v jižních Čechách písničky na Svobodné Evropě. Ale v každou celou nastoupila rušička, která zakryla zprávy, a za pár minut se jelo dál.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA