Vítězka fotosoutěže Jitka Peterková:
fotím moc ráda a také hodně často

Vítězka fotosoutěže Jitka Peterková:
fotím moc ráda a také hodně často

9. 7. 2013

Zpráva o úspěchu  ve fotosoutěži magazínu i60 zastihla Jitku Peterkovou na jejím oblíbeném místě - v Krkonoších. Tam také pořídila fotografii, kterou redakce vyhodnotila jako vítěznou. Paní Jitku Peterkovou jsme po jejím návratu z Krkonoš krátce vyzpovídali.

Kdy jste fotila snímek, který pak vyhrál v naší fotosoutěži?

Fotografii jsem pořídila v srpnu 2011, když jsme byli v Krkonoších na dovolené s velkou skupinou přátel. Měli jsme pronajatou chalupu v Horní Malé Úpě a odtud jsme podnikli výstup na Sněžku. Zpátky jsme šli přes Růžohorky a Portášovy boudy dolů do Dolní Malé Úpy.

Jezdíváte do Krkonoš častěji?

Do Krkonoš jezdím několikrát do roka a kdyby na to byly finance, jezdila bych klidně častěji. V poslední době využíváme slevové portály, kde se dá sehnat opravdu dobré ubytování i za poloviční ceny. Nejčastěji jezdíme do Harrachova a Pece pod Sněžkou. V Peci jsme byli naposledy v květnu, a když jsem si chtěla znovu vyfotit Šímovy chalupy, tak ten víkend bohužel celý propršel. I tak jsme se vydali na túru, ale fotky se díky počasí moc nevyvedly. To byla vlastně doba, kdy zde začínaly povodně a my jsme se z Krkonoš málem nedostali domů.

Je fotografování Vaším koníčkem a co nejraději fotíte?

Ano, fotím moc ráda ahodně často. Malý foťák u sebe nosím vlastně neustále, na výlety pak většinou zrcadlovku. Nejraději fotím přírodu a také svého malého vnuka. Tomu je sice teprve rok a půl, ale už mu s tím zřejmě lezu na nervy, takže když zjistí, že mám foťák, tak se schválně kouká do země, nebo se ke mně otočí zády.

S jakým fotoaparátem pracujete?

V současné době fotím hlavně zrcadlovkou Nicon, kterou mám asi dva roky a také malým kompaktem Olympus. S tím jsem, myslím, pořídila i soutěžní  snímek.

Která z fotografií kolegů - čtenářů se Vám líbila?

Z fotografií ostatních soutěžících mě asi nejvíce zaujala fotografie s vlčími máky. Bylo to z Vidnavy a ten kontrast vlčích máků a nebe s obláčky se mi moc líbil. Líbilo se mi tam víc fotek, i fotografie, které skončily na druhém a třetím místě. A pak také fotka z Náchodska, kterou fotila, tuším, paní Bartošová.

Užijete si hlavní cenu - gril Texas, který nám do soutěže věnovala společnost Mountfield?

Na gril Texas se už moc těším. Muž chtěl zrovna nový gril koupit, protože doma máme už opravdu starý maličký a nevyhovující gril a já si dělala legraci, ať chvíli počká, že ho třeba vyhraju. A ono to opravdu vyšlo! :-)

Jak jste se dozvěděla o magazínu i60 a jste jeho pravidelnou čtenářkou?

Magazín i60 znám teprve krátce, upozornila mě na něj kamarádka. Takže už jsem pravidelnou čtenářkou také. Moc se mi líbí.

A ná závěr poznámka: Soutěžní fotografie sice už nejsou na hlavní stránce magazínu i60, ale jsou stále k vidění v rubrice Fotosoutěž v sekci Zábava. Přejděte zde.

fotografování
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Žichovská
Tato fotografie byla i mým favoritem, myslím, že vítězství v soutěži jste si zasloužila. Gratuluji.
Zuzana Pivcová
Ano, fotky máte krásné, máte cit pro fotografii a hlavně pro fotografované "objekty".
Pavla Vítková
Také miluji Krkonoše a vlastně hory vůbec. Hezké fotky, budeme rádi, když nám zase nějaké ukážete.
Jitka Peterková
Chtěla bych poděkovat porotě, že vybrala fotografii s mým oblíbeným místem a také moc děkuji všem, kteří dali mému soutěžnímu snímku z Krkonoš hlas. Konkurence byla opravdu veliká a porota to určitě neměla lehké. Přeji všem krásné léto :-)
Jiřina Topolová
Děkujeme redakci za představení vítězky soutěže :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%