Karel Kryl ukazuje publiku ostnatý drát z železné opony od Děvína. FOTO z výstavy: D. L. Chaloupková
Malý velký muž Karel Kryl
25. 4. 2025O Velikonocích skončila v domě U Zlatého prstenu na Starém Městě v Praze pětiměsíční výstava „Ahoj občani!“, věnovaná Karlu Krylovi.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dagmar Vargová
25.4.2025 11:12
Díky za hezký článek a fotky. Karla Kryla jsem měla moc ráda, všechny jeho texty znám nazpaměť. Něco jsem i brnkala na kytaru a zpívala. Samozřejmě v "uzavřené" společnosti. Měla jsem obrovské štěstí, že jsem se mohla zúčastnit koncertu KK v prosinci 1989 (byla jsem zrovna v šestinedělí). Podepsal mně knížku a prohodili jsme pár slov. Je to nezapomenutelný zážitek.
Blanka Lazarová
25.4.2025 09:42
Děkuji za článek. Škoda, že výstava není putovní. Myslím, že i v jiných městech by měla velký úspěch. :-)
Jan Zelenka
25.4.2025 09:16
Karel Kryl byl úžasný člověk. Věčná škoda, že zemřel tak brzy. Paradoxně jsem si na něj vzpomněl v Římě, když jsem stál před Altare della Patria - Oltářem vlasti u památníku Viktora Emmanuela II. Je tam i hrob neznámého vojína, kam chodí i italští představitelé během státních svátků. Stál jsem tam a hlavou mi proběhla Krylova Píseň neznámého vojína. A já jsem si jí tam v duchu přezpíval.
Olga Škopánová
25.4.2025 08:55
To je bohužel problém všech rebelů, že nikdy nemohou přestat s rebelií a jsou v životě permanentně nespokojení.
Alena Velková
25.4.2025 08:51
Na výstavě už jsem byla před časem a taky jsem z ní byla nadšená. Karla Kryla jsem objevila v necelých devíti letech a určitým způsobem se stal mým vzorem. Je pohřben kousek od nás, tak mu pravidelně chodíme na hrob zapalovat svíčku.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA