Výlet s íčkem lodí
Všechny fotografie: Naďěžda a Petr Špásovi

Výlet s íčkem lodí

15. 4. 2025

Není nad to, když se najde někdo, kdo zařídí něco pro větší počet lidí. A na íčku taková dobrá duše je. Ano, je dlouholetá íčkařka, je z Roudnice n/L a je to naše Alenka Tollarová. Byla tak hodná a na sobotu 12.4.25 nám zamluvila výlet lodí, která se jmenuje Porta Bohemica. A víte co na tom je nejlepší? Že kotví u nás v Ústí nad Labem. Byli bychom sami proti sobě, kdybychom se nezúčastnili.A tak jsme vsobotu, kdy spíme vždycky dlouho, tentokrát vstali brzy a po osmé hodině už jsme stáli na stanici trolejbusu.

Jsme oba s Petrem v důchodu a mámě tedy trolejbus zdarma. K tomu samozřejmě máme seniorské průkazky, a tak když přijel na stanici, nastoupili jsme a slyšíme řidiče, že chce po nás průkaz. Nám bylo na úřadě řečeno, že ho máme ukazovat jen revizorovi. Já jsem normálně šla dál a v tom slyším Petra, jak vystupuje ven. Dveře se zavřely a trolejbus se rozjel do města, málem mě kleplo. On si totiž Petr nechal doma doklady. Tak jsem jela sama, telefonicky jsme se domluvili, že počkám ve městě.

Vystoupila jsem u Míráku, to je náměstí, a vyhlížela trolejbusy. Čas naštěstí ubíhal celkem v klidu, ale stejně jsem se bála, že nám loď odjede. Nebudu to prodlužovat, můj drahý choť všechno zvládl na jedničku. Opravdu za chvíli vystoupil z trolejbusu a mohli jsme celkem v klidu jít k Labi. Vzhledem k tomu, že v řece bylo málo vody, tak v takovém případě se jezdí do Vaňova, kde lodě kotví, autobusem. Už tam byl, paní průvodkyně na nás počkala a mohli jsme jet. Byli jsme opravdu srdečně přivítáni našimi milými íčkařkami, které jsme už znali z předešlých srazů.

Nebudu to prodlužovat. Byla to parádní cesta po řece Labi, počasí nám přálo, nejzajímavější byla zdymadla. Pak jsme se míjeli s krásnou lodí, jmenuje se ELBE PRINCESE a cena kabiny je 2 700 euro, což je našich 67 500,- Kč. Domů z Roudnice n/L jsme jeli osobním vlakem, který byl nový a jelo se v něm opravdu parádně. Tak to by bylo asi všechno. Mějte se krásně a třeba se uskuteční setkání v Ústěku.

Abych nezapomněla,  autorem několika fotek je můj muž Petr. Přejeme všem pohodu a hlavně zdraví. N a P Špásovi

cestování i60.cz výlet
Hodnocení:
(4.9 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Měchurová
Naďo, je vidět, že jste si plavbu náramně užili....
Soňa Prachfeldová
Krásný výlet to byl a určitě se všem líbil. Krajina krásná, fotky to dokazují.
Jitka Hašková
Naďo, díky za článek a fotky. Byl to vynikající výlet. Já na parníky moc nejsem, musela bych být celou cestu v podpalubí, vadí mi jak to fouká.
Jarmila Komberec Jakubcová
Nadi článek i fotky se mi líbily. S manželem jsme také jednou pluli po Labi, ale z Děčína do Německa. A ráda na to vzpomínám.
Elena Valeriánová
Naďo, nevím proč diskutuješ na hlavním chatu. Oprava, vlastně vím. Byl to jen můj názor. A je mi jedno paní Bayerová, že Váš názor je jiný. Máte na něj právo, stejně jako já.
Šárka Bayerová
A mně to jako info stačilo. Taky mne pobavila adrenalinová historka s manželem. Hlavně, že to dobře dopadlo. To víte, Naděždo, někomu se prostě nezavděčíte, i kdybyste udělala psychologický rozbor nálady účastníků a komentovala jak "zuřivý reportér"....
Iva Bendová
Fajn fotky z plavby, děkuji za možnost se projet s vámi ;-)
Elena Valeriánová
Naďo, je fajn, že jsme se dozvěděli o Petrových peripetiích s jízdou v buse, ale já se těšila na článek, který popíše cestu lodí, to co jste viděli jako parta z íčka, že nám článek plavbu přiblíží, těšila jsem se na postřehy a pocity účastníků. A to mi v článku chybí. Třeba ještě někdo z účastníků něco přidá. Možná by byly dobré pod fotkami popisky - postřehy.
Zuzana Pivcová
Prima, že vidím, kudy jste pluli. Pro mě byl tenhle úsel vždy jen pohled z vlaku cestou do Berlína. Ale je to moc hezký kraj. Užili jste si, tak kam se vydáte příště?
Anna Potůčková
Čekala jsem na první článek s plavby, kterou zajistila Alenka T. Musel to být pro všechny moc hezký a příjemný zážitek. Škoda že pro nás z Moravy je to daleko jet pouze na 1 den. Jinak s tím revizorem je to naprostá pravda, na kontrolu OP řidič nemá právo, na to jsou jen kontrolní orgány. Toto jsem se dověděla přímo od jednoho známého řidiče autobusu. Takže když kupuji jízdenku, OP se neprokazuji. Díky za tento článek a díky za super fotky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

23%

Setkání s přáteli

19%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

18%