Nizozemsko nebo Holandsko? -  1. část
Všechny fotografie z osobního archivu Marie Měchurové

Nizozemsko nebo Holandsko? - 1. část

17. 4. 2025

Byl to můj velký sen, navštívit Holandsko na jaře, zrovna když kvetou tulipány. Už jednou se to málem uskutečnilo, ale přišel covid. Proto jsem letos v dubnu přesvědčila svého manžela k cestě do této zajímavé země u břehů Severního moře.

aktivní senioři cestování Nizozemsko
Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libuše Heulerová
Maruško, musel to být moc krásný výlet....krásně jsi ho zdokumentovala...
Martina Růžičková
Maruško, díky za hezký článek a krásné fotky plné jarního kvítí. Zavzpomínala jsem si na naši návštěvu Nizozemí před 15 lety.
Michaela Přibová
Maruško, krásný výlet. Hezké fotky.
Jitka Hašková
Marie, gratuluji ke krásnému výletu.
Věra Ježková
Maruško, moc pěkné. Tam by se mi určitě líbilo.
Naděžda Špásová
Maruško, paráda, teď je tam moje kamarádka s dcerami. Určitě to bylo moc krásné. Tak tam se taky nepodívám. Krásné fotky.
Zuzana Pivcová
V Nizozemsku jsem byla rozdílně dvakrát, poprvé soukromě v rodině archivního badatele, který mě jako výraz díků za pomoc při pátrání v historických dokumentech pozval na návštěvu, podruhé služebně na výročním zasedání mezinárodního archivního výboru vojenských archivů v Amsterdamu. Rodina se třemi takřka dospělými dětmi byla srdečná, ale měla jsem tam hlad. :-D Hodně mě vozili, ale hrozně málo se tam jedlo, byli šetřiví. Ale některé věci jsem viděla moc ráda, muzea, Goghovu galerii, větrný mlýn jako muzeum, plavbu po kanálech grachtech, letiště Schipol, europort v Rotterdamu, uličky lásky, ale i ulice, kde se legálně prodávaly drogy, ale žádné trhy. Jednou jsem se pasivně zfetovala během oběda v malé exotické restauraci, bylo to nevětrané zahulené doupě. Všude všichni jezdili na kolech a já neuměla. Maruško, díky za připomínku mých někdejších cest.
Marie Seitlová
Maruško děkuji za krásnou fotoreportáž z vašeho výletu.
Alena Vávrová
Maruško, bezva repo a fotky. Taky jsem tam nebyla.
Iva Bendová
Děkuji za skvostné foto+info!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%