Jak moc se lze extrémně proměnit
Ilustrační foto: Freepik

Jak moc se lze extrémně proměnit

5. 4. 2025

V posledních týdnech nabízí jedna komerční televizní stanice svým divákům dokumentární reality show pod názvem Extrémní proměny, s podtitulkem Druhá šance pro život. Pomiňme teď, prosím, své sympatie či antipatie k oné TV stanici, a rovněž tak své mínění o reality show jako takových.

glosa obezita televize
Hodnocení:
(5 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marta Kudláčová
Já jsem hubnula pod dohledem výživové poradkyně. Opravdu jsem dodržovala jídelníček-za ty peníze :-) a výsledek byl 4 kg nahoře za 2 měsíce! Poradkyně mi řekla, že jí kazím renomé :-) Jako alergik nesmím ořechy, syrovou zeleninu a některé ovoce. Mám nadváhu, ale pohybu hodně-vnoučata, zahrada, pes, turisti. Nemám cholesterol ani zvýšený cukr. Věk 70+ a teď poraďte, jak váhu snížit ? Jsem optimista, raduji se opravdu každodenně, důvod se vždy najde. Ale přece jen bych ráda nosila i menší velikost než 48-50. Pokud někdo poradí, budu moc ráda.
Olga Škopánová
Paní Kočandrlová pokud tito lidé se chtějí producírovat před celým národem a řešit své zdravotní problémy pod dozorem kamer je to jejich věc. Mě to připadá nevhodné a fandit jim kvůli tomu nebudu.
Lenka Kočandrlová
Pro pí.O.Š. 07:18 . Myslím si,že pro některé lidi je lepší dělat něco jakoby veřejně,pod dohledem kamer. Asi mají větší pocit odpovědnosti za svoje hubnutí,než aby někam docházeli v podstatě anonymně, měli si všechno platit , chodit sami cvičit , vařit si,nakupovat za své zdravé potraviny a nakonec si zaplatit ořezání kůže. Takhle jakoby mají vše zdarma,jsou oni i jejich rodinní příslušníci na obrazovkách,mají všelijaké výhody a zdarma pobyty,zkrátka je to pro ně výhra.
Zuzana Pivcová
Účastníci podobných reality show, ať už to byli Vyvolení, Milionář hledá manželku, Výměna manželek a podobně, jdou do takových akcí s plným vědomím, že to může být průšvih. Myslím, že je vede nejen touha po finančním zisku, ale i určitý narcismus, ten nemusí být vždy jen pozitivní. Rozhodně bych je nelitovala.
Miloslava Richterová
Paní Olgo, přesně, peníze a sledovanost především.
Jarmila Komberec Jakubcová
Naprosto přesně to napsala paní Škopánová. Také s jejím názorem souhlasím.
Olga Škopánová
Paní Kočandrlová v každé nemocnici existuje obezitolog či dietolog, takže obézní lidé mohou hubnout pod odborným dohledem a nikoliv pod dohledem senzacechtivého publika. Takže není pravda, že podobné šílené pořady jsou jejich poslední nadějí. Jsou poslední nadějí těm, kteří potřebují vydělat peníze a je jim jedno, že si ničí svou lidskou důstojnost.
Jan Zelenka
Podobné pořady nesleduji, nezajímají mě. Souhlas s p. Škopánovou!
Lenka Kočandrlová
Podobné pořady jsem sledovala již dříve,byly z USA a tam byli opravdu velemorbidní tlusťoši,kterým nejdřív zmenšili žaludek a oni pak cvičili a hubli.Nakonec jim ořezal převislou kůži a vše ukazovali,i tu kůži v kyblíku....Nakonec se konaly ovace v kruhu rodiny a známých.Už tehdy jsem si říkala,že by mělo následovat po roce zhodnocení,jak si ti pohublí vedou. Tenhle typ pořadú už byl i na slovenské stanici,dívala jsem se,tam byli i neúspěšní.Nyní se dívám na Novu, držím těm hubnoucím palce,ať to dokážou a změní se. Taky by měli dát ty účastníky znovu např. po roce - jak to s nimi potom dopadlo,zda se drží nebo jsou zase tam,kde byli. Chápu,že se tahkle vydají veřejnosti všanc,každý vidí,jak je to šílené,ty sádelnaté trupy,minule jedna říkala,jaké potíže má jen s utřením zadku. Já to beru jako mnohdy poslední možnost pro ty nešťastníky,oni sami už nemají tu sílu něco změnit,ale takhle veřejně , s pomocí trenéra, se pustí do boje a já jim pokaždé moc fandím.
Štefan Haviar
Na reality šou se také nedívám, ale to co vidím na uvedeném příběhu provádím bez reklamy každým dnem i když nikoliv až do úmoru, ale pravidelnými intenzivními procházkami ráno i večer (samozřejmě jako důchodce mám na to čas) a udržuji si tak kondici, kterou mi tady závidí lidé o 10 let mladší, ale línější. Nedělám to proto, že si chci prodloužit život, ale proto, abych neměl bolesti a zbytek života dělat i něco užitečného. A abych nemusel naříkat na všechny možné neduhy. K tomu je ovšem potřeba pevné vůle, která vítězí na přirozenou leností.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%