Ilustrační foto: Pixabay
Test způsobilosti pro život v paneláku
9. 3. 2025V panelovém domě na sídlišti bydlím třicet let. Prošla jsem několika obdobími, kdy puberťáci v sousedním bytě pouštěli hudbu na plné pecky. Protože to je přece ten „správný odvaz“.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
11.3.2025 08:35
Stejně jako v panelácích, tak ani soužití se sousedy v rodinných domcích nemusí být idylka. Všechno je o lidech. Od svatby bydlím v paneláku a když jsme po maminčině smrti zvažovali, jestli se po ní nastěhovat do domku na vesnici, kde nic není, volba byla rychlá a jasná. Zůstali jsme ve městě a jsme tomu rádi.
Jarmila Komberec Jakubcová
10.3.2025 14:57
Bydlela jsem skoro 40 let v paneláku.Teprve v 60 letech jsme se s manželem přestěhovali do svého RD. Na život v paneláku vzpomínám v dobrém. Tehdy se jednalo o družstevní byt 3+1 a v domě bydleli jen škodováci. Po roce 1990 se odstěhovala řada sousedů a najednou v domě bydleli lidé, které se vůbec neznali, začal být i v domě nepořádek a dnes jsem ráda, že žiji v RD, kde mám za souseda jen syna s rodinou, krásnou zahradu s bazénem a hlavně klid.
Iva Bendová
10.3.2025 14:31
Nevím, kolik bytů v našem domě ještě projde rekonstrukcí, ale bylo jich už dost, každá zvlášť, a každá trvala déle, než sliboval omluvný letáček na schránkách ;-) Všechno by se dalo nějak vydržet, přej a bude Ti přáno, ale pokud se jeden nesnaží vyspat po noční nebo před noční službou. S tímto spaním přes den ale i tak svět nepočítá, to máme prostě občas smůlu. Ucpávky uší nesnáším, kdyby chtěl někdo radit ;-) Jinak sousedy máme vcelku dobré / klepu na zuby.
Hana Řezáčová
10.3.2025 10:38
My jsme bydleli v paneláku 27 let. Domy byly řešeny tak, že každý byt byl nějak "vytrčený" - náš byl hodně, takže jsme sousedili jen s jedním bytem, a to částí předsíně, koupelnou a WC. Všichni jsme se nastěhovali zároveň a většina měla malé děti - takže trochu dupaly všechny, i ty naše, než povyrostly, nic co by bydlení a soužití hodně narušovalo se tam nedělo ... Školka, škola, samoobsluha, dětská lékařka, tramvaj, vše 5 minut od domu - bydlelo se nám tam moc dobře ...
Jan Zelenka
10.3.2025 08:52
Většinu svého života bydlím v paneláku. Nemám žádné špatné zkušenosti. A navíc je to větší finanční jistota, než bydlet v rodinném domku.
Mirek Hahn
10.3.2025 08:29
To není jen o paneláku, to je o sobectví a hulvátství spoluobčanů. V paneláku jsou asi projevy hulvátství koncentrované.
Hana Rypáčková
10.3.2025 08:15
Bydlím od r. 1976 v paneláku a slyším různé zvuky, určitě je taky vydávám, ale nevadí mi to. Aspoň cítím, že nejsem sama na světě.
Margita Melegova
10.3.2025 07:45
Vystizne psani, zazivala jsem to v panelaku pred 35 lety, utek do rodinneho domu bylo v te dobe jedine reseni, dnes jsem uz 9 let zpet ale v jinem panelaku, uzivam si klidu a bytovkove pohody.
Blanka Lazarová
9.3.2025 22:14
Ještě bych to vylepšila. Jestliže jste členem výboru SVJ je přece nad slunce jasné, že všechny tyto problémové situace musíte na žádost postižených vyřešit :-(
Dagmar Vargová
9.3.2025 21:52
Hezky a výstižně napsáno. V paneláku jsem nikdy v životě nebydlela. Ale dokážu si představit, jaké to asi je...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA