Ilustrační foto: Freepik
Zpomalení neznamená selhání. Není třeba stále lézt na vrchol
11. 3. 2025Psychologové začali používat výraz „ne-růst“. Označuje pocit mnoha lidí, že je společnost nyní neustále tlačí k výkonům, k porovnávání se s druhými, k růstu a už jim to trochu vadí. Přicházejí na to, že pustit si do života opačný trend může být zdraví prospěšné.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Magdalena Klosová
23.4.2025 17:53
Zdravím svou milou Janinku s podotknutím,ať si z netaktního a nepochopeného závěru zde vystupující paní Škopánové nic nedělá. Tato paní zjevně bude muset, ačkoliv nerada, všechno až do smrti. papa mm
Eva Krausová
5.4.2025 09:20
Paní Mileno díky za tip na knihu. Jinak ke stárnutí - už netoužím být mladá, ale "jen" zdravá. A dokud aspoň trochu zdraví slouží, užívám si procházek v přírodě, výletů do těch našich hor Krušných s mým parťákem Robinem, který je už také senior. Na penzi se mi líbí, že už nic nemusím, vstávat ve 4hod. do práce např., být v ní i v noci, o svátky. A ač nemusím vstávat tak brzy, většinou vstávám už po 6hod., v klidu si vypiji ranní kávu a pak jdu vyvenčit Robina. Vůbec nechápu lidi, co se i ve stáří honí za penězma. Mám kamarádku, která ještě v 78 letech chodí do práce, místo aby si konečně užila svobody. No, je to její rozhodnutí. To já raději užívám čas, který mi zbývá zcela jinak než v práci. Té jsem si užila více než dost. Vždyť život tak utíká, je třeba ho nepromarnil, ale užít si třeba pozorování hvězd a měsíce při večerním venčení Robina.
Jana Šenbergerová
27.3.2025 08:36
Ireno a Jarmilo, děkuji, že jste mě neztratily pro evidentní nedostatky, které mi, jistě jen nedopatřením, přiřkla paní Olga. Asi jen nečetla dost pozorně, protože názor, který jsem vyjádřila, je mým postojem, nikoliv heslem. To zní takto: "Co mě nezabije, to mě posilí."
Olga Škopánová
15.3.2025 18:49
Paní Mertová nepoužila jsem jediné neslušné slovo, jedinou dehonestaci, jedinou urážku.
Irena Mertová
15.3.2025 13:20
Paní Škopánová, vadíte mi svým projevem řeznického psa. Co jste napsala, to vidíte sama, je to neslušné.
Jarmila Komberec Jakubcová
15.3.2025 13:01
Osobně Janu Š znám jako milou a příjemnou dámu. To co si dovolila napsat O.Š. je vrchol. Nechápu proč tolik zloby a zášti vůči někomu koho ani nezná?
Olga Škopánová
15.3.2025 12:52
Paní Mertová co vám na tom vadí? Paní Šenbergová napsala, že teď spoustu věcí nemusí a hodně jich může, takže jsem ji pouze vyjmenovala věci, které já i v důchodu bohužel musím a očekávala jsem že mi dá nějaký návod jak bych tyto věci nemusela dělat abych naplnila její heslo.
Irena Mertová
14.3.2025 10:07
Paní OŠ, proč se navážíte do Jany Šenbergové? Proč se vůbec neustále do každého navážíte? To co jste napsala ve 12:48, je opravdu na pováženou.l
Jano, ahoj! :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA