Všechny fotografie: poskytl z osobního archivu Jaromír Šiša
Jak jsem hledal ty pravý a úplně nejlepší lázně
28. 2. 2025Člověk by pro sebe měl něco dělat, nikdy není pozdě, i když může být brzy. Nejlépe je skloubit všechny činnosti, které blahodárně působí na organismus v jeden celek. Na to jsou lázně ideální.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jarmila Balková
1.4.2025 09:29
Skvěle jsem se pobavila :-) Lázeňská švihačka nejsem a léčebné pobyty neabsolvuji, přesto jsem byla v řadě zde jmenovaných lokalit. Bydlet v soukromí, pěstovat turistiku po okolí a užívat si lázeňských podvečerů a večerů, to je moc prima. Díky za inspiraci!
Eva Stoklasová
29.3.2025 17:02
Moc hezky a vtipně popsané, ... byla jsem v Darkově 1x, v Luhačovicích vícekrát. Moc se mi tam líbí a letos pojedu opět.
Eva Trefilová
20.3.2025 11:57
Vtipné, líbí se mi Váš humor. Zatím jsem v žádných lázních nebyla, tak se mi Váš přehled třeba někdy bude hodit. I když nejvíc mě zaujalo termální jezírko na diviko a ta veselá skupinka v Litomyšli. Tam asi začnu . Hezký den všem
Hana Nová
11.3.2025 17:57
Za pobyt stojí pivní lázně Rožnov. Loni jsem byla v Karlově Studánce. Velmi dobře znám lázně Teplice u Hranic ,kde jsem bydlela a teď žiju poblíž Luhačovic, které jsou mojí srdeční záležitostí a vyskytuji se tam hodně často. Moc ráda bych si zajela do Mariánek a do Jáchymova, ale odrazuje mně to cestování přes celou republiku.
Libuše Heulerová
3.3.2025 17:01
Jaromíre, pobavilo a moc...dík...já jsem ještě v žádných lázních nebyla....asi to budu muset napravit...
Eva Kalinová
1.3.2025 00:01
Jako malý chcípáček jsem byla v Lázních Bělohrad. Překrásné místo a podle nedávno vysílaného dokumentu neuvěřitelně rozkvetlo. Pak ovšem pobyt v Brandýse nad Orlicí. Učiněná mučírna. Od jídla, personálu až po téměř drakonické tresty za každou pitominku (= zadržování pošty, balíčků, zákazů návštěv až po nehty ostříhané do krve). Do smrti nezapomenu na povinné poledňáky v zimních měsících, kdy jsme museli ležet venku v hnusných smrdutých fusacích na terase. Strávila jsem tam skoro 3/4 roku a rodiče mě směli navštívit pouze 1x. Někdy začátek sedmdesátek, já méně než 10 let. Jako dospělá jsem se díky práci v ÚVN dostala do Karviné. Ne Darkov. Fantastické. Péče, jídlo, ubytování na 1**. Nevím, jak si stojí nyní, ale před 30ti lety jedny z nejlepších lázní v Československu. Čas pokročil a já už rok nedám dopustit na Lázně Toušeň. 2x pobyt po TEP. Maličké slatinné lázně. Velmi přátelské místo kousek od Prahy. Nic pro milovníky velkých lázeňských rezortů. Klídek, pár kroků k soutoku Labe a Jizery. Žádný luxus, ale skvělý personál a výtečná kuchyně. Možná si letos pobyt zopakuji podle okolností. Jinam rozhodně ne.
Zdenka Jírová
28.2.2025 23:44
V několika lázních, o kterých píšete, jsem byla. Ale doporučila bych vám navštívit nejstarší lázně v Čechách, a to Teplice. Jejich teplé prameny využívaly už jeptišky z kláštera, který založila manželka krále Vladislava 1. Judita ve 12. století. Léčí se tu úspěšně pohybové ústrojí a také okolí je zde pěkné. Můžete mi věřit, žiji zde celý život.
Zoja Komanová
28.2.2025 22:14
Ha, to je výzva, přijímám. Moje zářezy: Františkovy 1x, Jeseník 3x (tam jsem si ujasnila, že je lepší pochodovat bez těch nordických hůlek), Rehabilitační ústav v Brandýse nad Orlicí 3x (nejsou to lázně a režim je přísný a jídlo děsný) a lást bat not líst Lipová lázně 1x. Ty přidávám do seznamu.
Blanka Lazarová
28.2.2025 19:03
Pěkný článek. Kdysi po lyžovačce jsme se ráchali v Bešeňové. Ale tenkrát to byla jen "díra v zemi"a už si nepamatuji, zda se něco platilo. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA