Příslušník SNB neboli Sonyboj. FOTO: Petr Josek, ČTK
Sonyboj, Setapouch, Veďsaóny…
15. 1. 2025Můj tatínek strašně rád používal neotřelá slova. Jak jsem později zjistila, vymýšlel si je a stejně tak i měnil lidem jména. Jenomže než jsem na to přišla, dopustila jsem se, k velké tatínkově radosti, ve svém raném věku mnoha omylů a přehmatů.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Melmus Melmuka
15.1.2025 11:18
"Pane Drtikol, sype se vám zrní..."
Já si zase neuměl představit, jak Boriš umí po skalinách...
Jitka Caklová
15.1.2025 10:37
Zuzano, dík za další "veselou historku z natáčení". Vaše rodina měla velké štěstí, že váš tatínek ve své době nebyl soukromě hospodařícím rolníkem a "sonyboj", předsedou Okresního výboru KSČ :-):-)
Jana Kollinová
15.1.2025 09:59
Příjemné vzpomínání s něžným humorem, které je doslova nabito neskrývaným obdivem a láskou k rodičům.
Zuzana Zajícová
15.1.2025 09:57
Mirku, já píšu léta na iDnes, ale tam to nějak skomírá. Tady na i60 je to pořád super. Taky zdravím!
Soňa Prachfeldová
15.1.2025 09:13
Zasmála jsem se u mé druhé ranní kávy. Také v rodině jsme používali jadrnější výrazy, k tomu, co se nám nelíbilo, ostatně to trvá dodnes. Syn mi říká, mami nemluv před tím klukem /vnukem/ tak sprostě.
Miroslav Frank
15.1.2025 08:42
Milá Zuzano, krásný příspěvek, takové pohlazení, a skvělý tatínek. Dlouho jsme se neviděli, naše setkávání blogerů z Lidovek už je taky dávná historie. Jsem rád, že píšete a budu vás rád číst! Zdraví Mirek
Daniela Řeřichová
15.1.2025 08:32
Zuzano, článek opět potěšil a pobavil. Jakoby naši otcové byli bratři. I můj tatínek měl podobný postoj k životu a k režimu. Pamatuji se na jedno z mnoha faux pas, když o svém kamarádovi, příjmením Nebeský, mluvil jako o Nebešťanovi a my děti jsme ho pak takto zdvořile oslovovaly. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA