Katolický kněz, etik a vysokoškolský pedagog Marek Orko Vácha. FOTO: Markéta Zelenková
Problém není s Bohem, nýbrž s jeho pozemským personálem, říká kněz a pedagog Marek Orko Vácha
7. 1. 2025Podle katolického kněze Marka Orko Váchy nastává ve společnosti v posledních letech probuzení zbožnosti. „Stále více lidí chodí na dlouhé pěší pouti, k zapadlým kapličkám nebo až daleko do Španělska do Santiaga. Rok co rok počet poutníků narůstá,“ říká Marek Orko Vácha.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Faldynová
14.1.2025 07:37
No právě, chodit s Pánem Ježíšem je něco jiného, než cosi kdesi na obláčku.
Jitka Caklová
13.1.2025 11:32
Každý má v sobě část Boha od početí, ale ne každý o tom ví a spoléhá na Boha "všemohoucího" někde na obláčku.
Marie Faldynová
13.1.2025 10:53
Žila jsem bez Boha a teď žiju s Bohem, je to taková úleva, že to každému doporučuji. Mistr světa v křesťanství ze mne očividně nebude, ale pokud mám prostor, ráda život s Pánem Ježíšem druhým doporučím. Děkuji za přání krásných dnů s Bohem.
Jitka Caklová
12.1.2025 21:51
Paní Faldynová, pro mě víc než čtení knížek jsou vlastní zkušenosti. I ateista se po smrti ocitne v boží přítomnosti. Vím to, coby křesťanka nevěřící v Boha, který podle některých za všechno může, jsem "tam" byla na zkoušku a je tam krásně. V každé rodině je něco, kvůli tomu mě Vám nemusí být líto. Přeji Vám ve Vaší víře krásné dny ♥♥♥
Marie Faldynová
12.1.2025 18:06
Paní Caklová, pokud se věřící nemocný po smrti ocitne v Boží přítomnosti, má vyhráno a můžeme mu jen závidět. Je smutné, co všechno si lidé představuji pod pojmem "křesťan" Je mi vás líto. V žádné rodině není vše v pořádku, proč by naše rodina měla být vyjímkou?
Jitka Caklová
9.1.2025 11:36
:-) :-) Celá pohádka https://www.youtube.com/watch?v=DiLveVxVRoo :-) :-)
Jitka Caklová
9.1.2025 09:09
:-) :-) "Možná z tebe Jituško bude jednou něco velkého, pokud tě něco malého nesežere", říkával mi tatínek, coby malé holčičce. :-) :-)
Jitka Caklová
9.1.2025 08:49
19:19 - Přesně tak, Dlouhý, široký a krátkozraký, viz. https://www.youtube.com/watch?v=gnvfsxFmeRg Zkušenosti jako, válka, bída, hladomor, jsou nepřenosné, ale dokáží vyvolávat strach z nepoznaného a jsou mocnou zbraní vrchnosti v každé době. V tomto smyslu, podobnost katolicismu s komunismem není náhodná. Když nebudeš hodný/á a poslušný/á stihne tě trest, v prvním případě trest boží, v druhém už známe z posledních osmdesáti pěti let. Učíme poslušnosti už malé děti. Duše jedince, neboť každý člověk je jedinečný, po zbytek života "pláče v koutě".
Jiří Dostal
8.1.2025 19:19
:-) :-) Nejvyšší princip boha je tautologický (jsem, který jsem), přesto se nabízí vykladačům; "a nejhorší ze všeho jsou trpaslíci, ti vám vlezou všude..." :-) :-)
Vlastimila Kosorínová
8.1.2025 18:54
Naše generace bojovala s třídním nepřítelem,budovala lepší zítřejšky a chodila na prvniho máje do prúvodu.Sme z toho pokrouceni.Je lepší pomáhat při povodních přispívat na charitu a chodit na poutě.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA