Kdo nic neočekává je šťastnější. Ve vztazích to platí dvojnásob
Ilustrační foto: Freepik

Kdo nic neočekává je šťastnější. Ve vztazích to platí dvojnásob

27. 11. 2024

Podívej, co všechno pro tebe dělám. Vděčnosti se od vás nedočkám. Aspoň poděkovat byste mi mohli. Lidé, kteří říkají takové věty, si zpravidla komplikují život přehnanými očekáváními. Spokojenější jsou ti, kteří dělají to, co uznají za vhodné, ale obdiv, úctu a díky za to slyšet nepotřebují.

rodina společnost životní postoj životní styl
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Kollinová
Nic nelze zevšeobecnit a vzít jako standard pro řešení individuálních lidských starostí a životních situací. Často, když se něco zvrtne a nevyvíjí se podle mých představ vybaví se mi citát, který mám pod kůží a pomáhá. "Artur Schopenhauer, německý představitel pesimistické filozofie napsal: „Štěstí patří těm, kdo si vystačí sami, protože všechny vnější zdroje štěstí jsou nejisté, nespolehlivé, pomíjivé a závislé na okolnostech.“
Olga Škopánová
Vynucovat si zájem a vděk je cesta do pekel.
Marie Faldynová
Není nad to, když se lidi domluví. Když jsem měla vnoučata malá, syn byl za pohlídání rád. V poslední době se beze mne obejdou, tak mám dvě možnosti: radovat se, že mám víc času nebo truchlit , že už mě nikdo nepotřebuje. Sebelítost je cesta do pekel, kterou si rozumný člověk zakáže,
Jiří Dostal
:-) Úvaha o radosti onkologických pacientů... :-)
Miloslava Richterová
Ten kdo dává, měl by dostat, a kdo bere, měl by dát. Raději nic neočekávat, abychom byli šťastnější, jak je v nadpisu, je jen berlička, když není svět v rovnováze.
Lenka Kočandrlová
Od dětství,kdy jsem byla velmi zklamaná,že jsem nedostala pod stromeček nebo k narozeninám něco,co jsem si hodně moc přála,jsem si zvykla na to,že se nemám na nic těšit,od nikoho čekat nějakou pomoc,zájem....tak jsem odbourala jakékoliv zklamání. Nečekám na vděk,když něco pro druhé dělám,tak to asi chci dělat. Tím je pro mne téma uzavřené. Ještě dodám,že nesnáším jakékoliv lichotky a mazání medu, i kdyby byly oprávněné,tak z principu je mi to protivné.
Jana Šenbergerová
Ale, ale, takové hezké téma a žádná odezva. Pojala jsem podezření, že vím proč. Stačí mi sáhnout si do vlastního svědomí. Naštěstí jsem včas pochopila, že komu není rady, tomu není pomoci.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%