Ilustrační foto: Freepik
Kdo nic neočekává je šťastnější. Ve vztazích to platí dvojnásob
27. 11. 2024Podívej, co všechno pro tebe dělám. Vděčnosti se od vás nedočkám. Aspoň poděkovat byste mi mohli. Lidé, kteří říkají takové věty, si zpravidla komplikují život přehnanými očekáváními. Spokojenější jsou ti, kteří dělají to, co uznají za vhodné, ale obdiv, úctu a díky za to slyšet nepotřebují.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Kollinová
28.11.2024 11:48
Nic nelze zevšeobecnit a vzít jako standard pro řešení individuálních lidských starostí a životních situací. Často, když se něco zvrtne a nevyvíjí se podle mých představ vybaví se mi citát, který mám pod kůží a pomáhá. "Artur Schopenhauer, německý představitel pesimistické filozofie napsal: „Štěstí patří těm, kdo si vystačí sami, protože všechny vnější zdroje štěstí jsou nejisté, nespolehlivé, pomíjivé a závislé na okolnostech.“
Marie Faldynová
28.11.2024 09:02
Není nad to, když se lidi domluví. Když jsem měla vnoučata malá, syn byl za pohlídání rád. V poslední době se beze mne obejdou, tak mám dvě možnosti: radovat se, že mám víc času nebo truchlit , že už mě nikdo nepotřebuje. Sebelítost je cesta do pekel, kterou si rozumný člověk zakáže,
Miloslava Richterová
27.11.2024 19:44
Ten kdo dává, měl by dostat, a kdo bere, měl by dát. Raději nic neočekávat, abychom byli šťastnější, jak je v nadpisu, je jen berlička, když není svět v rovnováze.
Lenka Kočandrlová
27.11.2024 16:14
Od dětství,kdy jsem byla velmi zklamaná,že jsem nedostala pod stromeček nebo k narozeninám něco,co jsem si hodně moc přála,jsem si zvykla na to,že se nemám na nic těšit,od nikoho čekat nějakou pomoc,zájem....tak jsem odbourala jakékoliv zklamání. Nečekám na vděk,když něco pro druhé dělám,tak to asi chci dělat. Tím je pro mne téma uzavřené. Ještě dodám,že nesnáším jakékoliv lichotky a mazání medu, i kdyby byly oprávněné,tak z principu je mi to protivné.
Jana Šenbergerová
27.11.2024 15:11
Ale, ale, takové hezké téma a žádná odezva. Pojala jsem podezření, že vím proč. Stačí mi sáhnout si do vlastního svědomí. Naštěstí jsem včas pochopila, že komu není rady, tomu není pomoci.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA