FOTO: Z osobního archivu Jindřicha Berky
Je potřeba užít si každý den, ne čekat na oběd, na večeři a pak na smrt, říká sedmdesátiletý Jindřich Berka
2. 11. 2024Nerad se nudí. V sedmdesáti hraje tenis, chodí do posilovny, s podobně starými kamarády vyrážejí na treky do hor, v nemocnici pomáhá jako dobrovolník. "Není každý den zalitý sluncem. Důležité je smířit se s tím, že se v životě střídají úspěchy s neúspěchy, radost i pláč," říká Jindřich Berka.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Štefan Haviar
3.11.2024 21:52
Takové lidi jako je pan Berka mám rád. Nedávno jsem slyšel jednoho indického filosofa mluvit o životě. Říkal, život nemá cíl, je omezen narozením a smrtí, avšak život je od slova žít, naplno žít a to pan Berka plně naplňuje. Přitom užívá úspěchů a bojuje s nepřízní. Ale i to zdraví je dílem života, jeho kvality a sebepoznání. Sám to poznám, také jsem vystudoval strojařinu, jeden z nejnáročnějších oborů , a také postavení. Celý život sportuji i když jen chůzí, a ač je mi přes 84 let věnuji se s manželkou zahrádce a snažím se nelenošit, denně tak našlapu intenzivním tempem 7 km, za měsíc 200 km a za rok přes 2000 km při relativně dobrém zdraví. Pokud je člověk zdravý, pak je i život smysluplnější, lze si jej udělat příjemnějším!
Jindřich Berka
3.11.2024 15:31
Nemám stále zapotřebí s někým bojovat, obhajovat se, vyvracet polopravdy a lži. Proč když se vám mé příspěvky nelíbí, tak je nečtete. Jako když v televizi zmáčkněte červený knoflík a vypnete ji. Vám nejde o téma a to, co vám autor sděluje, vy musíte ho naštvat, zpochybnit a srazit na vaši úroveň. Proč? Protože máte své nějaké problémy, které si tímto způsobem kompenzujete. Nebo je to závist, že to neumíte? To není objektivní kritika. To je hledání vší.
Jitka Caklová
3.11.2024 10:32
Soňo, naprostý souhlas, proto považuji za dobré zamyslet se nad sebou a pamatovat si, co jsem psala v minulosti, abych z druhých nedělala nemyslící bytosti.
Soňa Prachfeldová
3.11.2024 09:57
Jitko nesměle odpovídám, není třeba někoho nazývat hloupým, závistivým, není třeba chytat za slovíčka, ať už v článku, či v odpovědích. :-)
Soňa Prachfeldová
3.11.2024 09:16
Až je mi líto pana Rašky, autora článku. Tolik práce to dá a tolik zbytečných slov okolo. Je vidět, že my důchodci jsme nedůtkliví, až hádaví. To jsme my Češi bez smyslu pro humor a někdy i bez tolerance. A přitom stačí tak málo. Zamyslet se sám nad sebou, napsat třeba o sobě něco a číst odezvu ostatních. Nač ty urážky?
Jitka Caklová
3.11.2024 09:04
Já panu Berkovi také naprosto rozumím a chápu ho. Také byly doby, kdy jsem si tvrdošijně hájila svoji pravdu, že u některých článků (řadu z nich jsem vrátila "do šuplíku"), bylo třeba přes 70 diskuzních příspěvků :-) :-) Stačilo mi jen pochopit, že odlišný názor není urážkou ani napadáním. Ten kdo to tak vnímá má smůlu a škodí sám sobě. Z vlastní zkušenosti o tom vím své a nezaměňuji pokoru s pudem sebezáchovy. :-) :-)
Miloslava Richterová
3.11.2024 08:05
Paní Ilonko, máte sice pravdu, ale celkově je to škoda. Diskuze pod články se často zvrhávají k hádkám, ale proto tu snad tento web není..
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA