FOTO: Z osobního archivu Jindřicha Berky
Je potřeba užít si každý den, ne čekat na oběd, na večeři a pak na smrt, říká sedmdesátiletý Jindřich Berka
2. 11. 2024Nerad se nudí. V sedmdesáti hraje tenis, chodí do posilovny, s podobně starými kamarády vyrážejí na treky do hor, v nemocnici pomáhá jako dobrovolník. "Není každý den zalitý sluncem. Důležité je smířit se s tím, že se v životě střídají úspěchy s neúspěchy, radost i pláč," říká Jindřich Berka.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Dostal
2.11.2024 15:44
:-) :-) Věrnost vlastnímu portrétu se nezapře - Dummheit und Stolz wachsen auf einem Holz :-) :-)
Irena Mertová
2.11.2024 13:43
Pane Berko, ohrazuji se důrazně proti vaší poslední větě v 13:31. Jak vás vůbec mohlo napadnout, že bych si dovolila posuzovat, dokonce odsuzovat, ostatní ickare, které navíc ani často osobně neznám. To je z mé strany všechno.
Jitka Caklová
2.11.2024 13:34
:-) :-) Pane Berko, tak to máme "fifty fifty, neboť i já jsem od vás jinou reakci, než která od vás přišla, nečekala. Kdyby vám můj příspěvek, případně příspěvek pana Dostala, "nevadil", tak by vás "nenasral" a tudíž byste neměl ani potřebu "takto" reagovat. :-) :-)
Jindřich Berka
2.11.2024 13:31
Paní Mertová, já na svých slovech trvám. Řídím se zásadou na hrubý pytel hrubá záplata. Při své práci jsem poznal plnou uhlazených, inteligentních předsedů představenstva, jednatelů společnosti, kteří mi "píchli kudlu do zad". Zpochybňovali odběr vzorků jejich jedovatých potravin. Také v alkoholovém aféře jsem poznal jací lidi jsou. Ano. Když někdo mě neprávem osočuje, tak používám i výrazy, které se vám nelíbí. To, že paní Caklová moc rozumu nepobrala musíte přece vědět i vy. Jindra
Irena Mertová
2.11.2024 13:18
13:05 - slušnost by ale neškodila... zrovna u rozhovoru, který redakce dělává se zajímavými lidmi, pro které je to ctí, bych z jejich strany vulgarity nečekala, to povzbuzující není.
Jindřich Berka
2.11.2024 13:05
Paní Caklová od vás nic jiného jak hlouposti nečekám. Vy pan Dostál a další nezajímá o čem ten článek je. Vy hledáte hnidy a chyby, abyste nasrali autora. Mě to nevadí. Proč ? Protože víc lidí mi za něj poděkovalo. Oslovilo je to. Možná, že ani nevíte, že píši o tom, že i my starší si máme života užívat. To je mé povzbuzení pro ostatní. Je vidět jak jste hloupá. Mlýny Olomouc s.p. se skládal z 10 mlýnů po celém tehdy Severomoravském kraji. Já psal tehdy článek o jednom mlýnu, kde jsem právě bydlel. Samozřejmě jsem se přesouval na další. Za lepším. Jindra
Jitka Caklová
2.11.2024 11:28
Díky svým učebním výsledkům, už během prvního ročníku, jsem byla vedením pekařského učiliště navržena na přestup na zmíněnou průmyslovku. Dnes už říkám, Bohu dík že jsem tehdy nebyla politicky perspektivní a po vyučení s vyznamenáním zůstala u rukodělné práce :-) :-)
Jitka Caklová
2.11.2024 10:10
2.11.2024 08:45 Osobně bych proti panu Dostalovi tak striktní nebyla. Když na otázku "Kde jste po škole nastoupil do zaměstnání, do jakého mlýna?" odpověděl, tak jak odpověděl, tak to neodpovídá tomu, co psal v jednom ze svých článků, tedy že po vyučení byl umístěn do mlýna, kde hospodařil. Podle jeho slov měl stádo ovcí, prase, kachny, husy, slepice, kosou sekal 40 arů louky atd. Pokud to všechno, včetně založení rodiny (jak napsal), zvládnul během studia čtyřleté potravinářské průmyslovky v Pardubicích, tak "klobouk dolů". Když jsem si to, coby žena s bohatými zkušenostmi ze soukromého hospodaření, dovolila ve svém příspěvku zpochybnit, tak jsem od pana Berky dostala takovou "čočku", včetně vulgarit (které mu nejsou cizí), že by si ode mě pes kůrku nevzal. Takže pan Dostal to napsal docela trefně, nikoliv primitivně jedovaté :-) :-)
Miloslava Richterová
2.11.2024 09:38
Děkuji za zajímavý rozhovor, pane Berko, klobouk dolů ! Ať se vám vydaří i další plány. Budete-li na svých cestách po horách fotit, přidejte fotky, děkuji :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA