Všechny fotografie: Soňa Prachfeldová
GLOSA: O Zoubkové víle
31. 10. 2024Už jste někdy slyšeli o Zoubkové víle? Neslyšeli? Je to tak, když vypadne lidskému mláďátku první mléčný zoubek, ono si ho schová pod polštář a ráno se podívá, co mu zoubková víla nadělí. Našemu prvňáčkovi vypadl první zoubek, a tak si ho s nadšením schoval pod polštář.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
31.10.2024 21:11
Soňo, díky za příjemné čtení. Pokud by to fungovalo, také bych měl co dát pod polštář. Něco, co by zpříjemnilo život.
Alena Tollarová
31.10.2024 20:34
Zoubkovou vílu jsme my ani naše děti neznaly, ta přišla až k vnoučatům. Zrovna o víkendu jsme se s vnučkou dívaly na film Zuběnka. A u zoubkové víly jsem byla minulý týden, měla na sobě roztomilé tričko se zoubkovou tématikou, ani nebolelo, když si odnesla můj zoubek . Penízky mi za něj bohužel dávat nebude, to já hezky otevřu peněženku. :( Soni, umíš o prvním vypadlém vnoučkově zoubku napsat s něhou a láskou.
Vladislava Dejmková
31.10.2024 17:12
Vnoučata mě také vyprávěla o zoubkové víle, i k nim pŕišla a obdarovala je za první vypadlý zoubek. Je to nový zvyk a líbí se mi.
Libuše Křapová
31.10.2024 16:39
Soňo, díky za krásný článek:-) Kéž bychom měli možnost aspoň jednou, dvakrát za život vložit přání pod polštář a ráno - nebo během několika dní - by se splnilo :-) Vím, co bych si přála.
Věra Ježková
31.10.2024 16:27
Soňo, vstávat ráno svěží je u mě protimluv. Já svěží usínám. Dlouho. Hezký podzim i tobě. :-)
Anna Potůčková
31.10.2024 16:04
Ano slyšela a u nás byla tato víle už několikrát. A pokaždé dětem dala pod polštář nějakou tu bankovku. Moc hezký článek Soni, plný naděje, plný optimismu .....
Marie Měchurová
31.10.2024 15:54
Soni, Ty nikdy nezklameš, líbí se mi Tvůj optimistický přístup k životu. Tak ať Ti Zoubková víla splní tajná přání...
Hana Rypáčková
31.10.2024 13:28
Hezké..Zoubkoá víla u nás podarovala jen jednou.A u prvního vypadlého..
Hana Práglová
31.10.2024 10:47
Soni. Skvělé. Kéž by Zoubková, nebo i jiná víla fungovala. To by bylo krásné na světě. :)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA