Vodní hrad Lipý
Všechny fotografie: Martina Růžičková

Vodní hrad Lipý

17. 8. 2024

Je to již několik let, co mě zaujal článek o záchraně pozůstatků vodního hradu Lipý a jejich zpřístupnění. Letos v létě jsme se ocitli v blízkosti České Lípy a rozhodli se zříceninu navštívit.

cestování hrady a zámky města a obce
Hodnocení:
(5.2 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martina Růžičková
Moc děkuji za další milá slova i hvězdičky. :-)
Elena Valeriánová
Marti, skvělá reportáž, slova doprovázejí bezva fotky. Vždy se zlobím, když vidím, co minulý režim dokázal udělat s památkami. Sláva, tady bylo alespoň něco zachráněno. V Jeseníku máme Vodní tvrz. Je tam muzeum a výstavní síň, ve sklepeních expozice čarodějnických procesů, působivé a deprimující.
Irena Mertová
Každé léto, kdy jsme s rodinou jezdili kousek odtud na dovolenou, mi bylo při návštěvě města líto zdemolovaného hradu. Jsem ráda, že dopadl nyní aspoň takto.
Soňa Prachfeldová
Mám radost, když vidím zachráněné třeba i zbytky historie. Vždy mě to vede k přemítání, jaký byl život. Určitě byl o hodně těžší, válčilo se a kupčilo. Možná, že to je skoro stejné i dnes, ovšem za jiných dnešních podmínek. Krásné fotky.
Dana Kolářová
O Českolipsku si vždycky ráda přečtu. Díky za připomenutí.
Martina Růžičková
Já zase děkuji vám za přečtení a milou odezvu. :-)
Helena Přibilová
Děkuji za velmi hezký článek s fotografiemi, které mi umožnily nahlédnout do vnitřních prostor hradu Lipý. Při své návštěvě České Lípy před mnoha lety jsem jsem si tento hrad prohlédla pouze zvenčí, stejně tak jako letohrádek Červený dům.
Marie Seitlová
Martino děkuji, že jsem se mohla alespoň virtuálně projít s vámi hradem.
Zdenka Jírová
Moc pěkné zpracování návštěvy málo známého hradu. Také fotky jsou velmi pěkné.
Alena Vávrová
Martino - tleskám!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%