Nemocné oči dovedou zkazit léto. Na co si dát pozor?
Ilustrační foto: Pexels

Nemocné oči dovedou zkazit léto. Na co si dát pozor?

8. 8. 2024

Sluneční brýle si koupím až na dovolené. Koupu se nalíčená.  Kontaktním čočkám slunce nevadí. Tyto návyky a názory jsou časté, ale špatné. Mohou dovolenou v teple, u moře pořádně zkomplikovat.

oči zdraví
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Bez slunečních brýlí nevycházím ven. Mám i dioptrické, ale ty jsou jen na čtení a PC. Díky čočkám nemusím nosit brýle na dálku. Líčím se už jen vyjímečně, zdravé oči jsou důležitější. :-)
Alena Tollarová
V článku o nemocných očích v létě mi chybí zmínka o alergii, kterou může slunce vyvolat. Přes nošení slunečních brýlí i klobouku mi oči opuchly a dovolenou mi zachránil řecký lékárník, který na mě koukl a prodal mi Livostin. Toto se nemusí stát jen u moře, ale klidně i u nás.
Jitka Caklová
Stále mi kdosi podsouvá, abych přestala naslouchat svému tělu, respektive Duši. Sluneční brýle jsem měla, nyní mám i dioptrické. Nenosím je, prostě mě omezují v dívání-se kolem sebe. Slunce je nejdůležitější zdroj energie, tak proč bych mu měla čímkoliv bránit v jeho působení na moje oči i celé tělo :-) :-)
Dagmar Vargová
Tak jelikož většinu života nosím dioptrické brýle, sluneční brýle nepoužívám. Jejich funkci výborně splní klobouky, ty nosím celé léto. Mám chráněné nejen oči s dioptrickými brýlemi, ale také krk. Syn nosí rovněž brýle a pořídil si i dioptrické sluneční brýle, které mívá při "šoférování".
Jana Vargová
Přikláním se k názoru pořídit si kvalitní sluneční brýle, měly by mít své místo v kabelce každé ženy. Doporučuji nákup výhradně u optika, který poradí i se samozabarvovacími dioptrickými. Toto nejsou rady, ale vlastní zkušenost a spokojenost.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%