Ilustrační foto: Freepik
Epidemie v dobách temna
27. 6. 2024Koronavirová pohroma nebyla první ani poslední. Co je lidstvo lidstvem, každou chvíli se něco nachomejtne; tu mor, tu chřipka, tu virus. To je prostě jistý.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Naděžda Špásová
28.6.2024 13:39
Jo infekce a neznámé choroby, to je zlo, které bude přibývat. A kdo to odnese? Obyčejný člověk.
Zdenka Jírová
28.6.2024 00:08
Napsala jste to dobře, já jsem v té době pracovala na OHES Teplice, takže o tom vím dost. Opravdu to bylo z Polska. Ale než se na to přišlo, dalo to hodně práce hlavně epidemiologům. Všechny případy se vyšetřovaly, všichni, kteří přišli do styku s pacientem. Sepisovaly se sáhodlouhé protokoly, kde se pacienti mohli nakazit. Všude desinfekce, i kliky jsme měli obalené gázou namočenou v dezinfekci. Také se u nás rušila některá oddělení a byli tam umístěni infekční pacienti. Hrozné bylo, že to byly hodně děti. Dokonce šunka v obchodech se prodávala jen těm, kteří měli dietu po žloutence, protože jinak byla šunka nedostatkové zboží. Hodně jste mi svým článkem připomněla.
Jaromír Šiša
27.6.2024 21:32
Hezky napsaný, dodám k tomu, že žloutenku mám za sebou jako žák prvního stupně ZŠ, vlastně celá třída :-)
Marie Novotná
27.6.2024 16:42
Celoživotně jsem pracovala u nebo s potravinami . O hygieně vím své,hlavně kontroly byly nekompromisní.stěry nejen ze zástěr ,ale to patří do jiné rubriky. Ta doba je pryč a buďme rádi,že jsme na tom tak ,jak jsme. Zajímavý článek.
Jana Šenbergerová
27.6.2024 15:49
Vykutálenci jsou na obou stranách hranice. My jsme si díky Polákům léta užívali krásných čerstvých jahod za slušné peníze. Letos jsme zatím ochutnali jen pár lesních, které dozrály na našem balkoně. :-)
Jitka Caklová
27.6.2024 09:12
09:05 - Vlastně ty řízky prošly tepelnou úpravou, takže "epidemie" nehrozila :-) :-)
Jitka Caklová
27.6.2024 09:05
Když si dnes vzpomenu, jak hygiena v osmdesátých letech zavřela provozovnu, protože myší hovínka byla i ve strouhance, ve které se obalovaly řízky, tak o čem je vlastně řeč.
Jitka Caklová
27.6.2024 08:59
Jo jo; "Pokrok nezastavíš.", dezinfekcí už vůbec ne. Od roku 1965 jsem 6 let pracovala v československých pekárnách, takže o hygieně v reálu vím své. Chleba jíme všichni epidemie - neepidemie :-) :-)
Jiří Dostal
27.6.2024 08:06
:-) :-) Jo jo, na to si vzpomínám, staral jsem se tehdy o partu vietnamských studentů a dělníků v brněnském Zetoru, několik Poláků z vedlejší ubytovny se jim žluklostí začalo podobat a brněnské kurtizány si daly voraz, i na montážní lince došlo k reorganizaci jinak milých Pšovanů... :-) :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA