Světlo chycené v noci, vánoční továrna Sfinx. FOTO: Šárka Andrlíková
Fotografování, má láska
20. 3. 2024Mou velikou životní láskou je fotografování. Začalo to asi v deseti letech, když jsem tátovi tajně vzala Voigtländer, to byl foťák s takovou roztahovací harmoničkou a koupila si do něj film. Fotky jsem si nechala udělat v prodejně Foto-kino, byly malé a měly krajkované okraje.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Mužíková
23.3.2024 21:14
Tak to já jsem co se techniky focení naprostý amater, samouk. Přesto si nedovedu toulky přírodou bez foťáku, nyní kvalitnímu foťáku v mobilu, představit.. Své fotky si nedovolím co se týká kvality hodnotit, ale kdykoliv si u mých fotek pod články přečtu slova chvály od čtenářů říkám si, není to tak špatné. Ráda jsem si Váš članek přečetla a krásné fotky shlédla.
Marie Měchurová
21.3.2024 08:49
Śárko, my se známe z výstav Letní iluze na našem zámku. Já jsem měla doma dva fotografy - otce a syna. Otec, ten fotil na nějaké deštičky. Doma byla i černá komora. Mám stoh fotek z mládí - brácha mi půjčoval foťák na školní výlety. Přiložené fotky jsou hezká a zajímavé.
Marie Seitlová
21.3.2024 08:40
Pěkné vzpomínání, můj manžel také si sám vyvolával fotky a naučil to syny. Vše potřebné mám ještě schované.
Blanka Lazarová
20.3.2024 21:16
Pěkně jsem si s vámi zavzpomínala na své začátky s Pionýrem a s vyvoláváním fotek. Máte moc hezké fotky. Děkuji. :-)
Martina Růžičková
20.3.2024 20:31
Moc hezky jste o své fotografické cestě napsala a fotky máte vskutku parádní. Přeji dobré světlo a plno radosti z fotoúlovků! :-)
Miloslava Richterová
20.3.2024 20:01
Hezké a hezké foto :-) ráda si také vzpomenu na dětský fotokroužek; zvětšovák je uložený na půdě.
Rostislav Mraček
20.3.2024 16:50
Ač jsem tomuto koníčku nepropadl, rád jsem si s vámi zavzpomínal na jednoduchý foťáček Pionýr. Na oněch 60 korun tenkrát stačila brigáda při sklizni máku. A potěšilo mě vaše vzpomínání.
Jarmila Fialová
20.3.2024 14:41
Já začala fotit v první třídě(1957) takovým podivným jednoduchým fotoaparátem. K desátým narozeninám jsem dostala flexaret a asi v patnácti jsem začala doma dělat fotky. Na všechno jsem byla sama, bohužel mě neměl kdo učit, vlastně jsem i po svatbě učila svého muže. Pak mi rukama prošly různé fotoaparáty, až jsem teď skončila už jen u mobilu, hlavně kvůli váze.
Marie Ženatová
20.3.2024 09:54
Moc děkuji za krásné vyprávění i fotografie*. V dětství jsem také vypomáhala tatínkovi s jeho velikým koníčkem - fotografováním a to také ve staré zatemněné koupelce /nesměl tam nikdo v tu dobu vejít/. A tak jako Danielka Ř. - jsem pomáhala tatínkovi vyvolávat, ustalovat, tónovat - měli jsme i tu leštičku, zvětšovák a velmi starý foťáček. Ale fotografie z té doby jsou většinou všechny vynikající ♥
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA