Fotografování, má láska
Světlo chycené v noci, vánoční továrna Sfinx. FOTO: Šárka Andrlíková

Fotografování, má láska

20. 3. 2024

Mou velikou životní láskou je fotografování. Začalo to asi v deseti letech, když jsem tátovi tajně vzala Voigtländer, to byl foťák s takovou roztahovací harmoničkou a koupila si do něj film. Fotky jsem si nechala udělat v prodejně Foto-kino, byly malé a měly krajkované okraje.

fotografování hobby
Hodnocení:
(5.2 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Hezký příspěvek. Také jsem začínala Pionýrem. Přeji dobré světlo.
Eva Mužíková
Tak to já jsem co se techniky focení naprostý amater, samouk. Přesto si nedovedu toulky přírodou bez foťáku, nyní kvalitnímu foťáku v mobilu, představit.. Své fotky si nedovolím co se týká kvality hodnotit, ale kdykoliv si u mých fotek pod články přečtu slova chvály od čtenářů říkám si, není to tak špatné. Ráda jsem si Váš članek přečetla a krásné fotky shlédla.
Marie Měchurová
Śárko, my se známe z výstav Letní iluze na našem zámku. Já jsem měla doma dva fotografy - otce a syna. Otec, ten fotil na nějaké deštičky. Doma byla i černá komora. Mám stoh fotek z mládí - brácha mi půjčoval foťák na školní výlety. Přiložené fotky jsou hezká a zajímavé.
Marie Seitlová
Pěkné vzpomínání, můj manžel také si sám vyvolával fotky a naučil to syny. Vše potřebné mám ještě schované.
Blanka Lazarová
Pěkně jsem si s vámi zavzpomínala na své začátky s Pionýrem a s vyvoláváním fotek. Máte moc hezké fotky. Děkuji. :-)
Martina Růžičková
Moc hezky jste o své fotografické cestě napsala a fotky máte vskutku parádní. Přeji dobré světlo a plno radosti z fotoúlovků! :-)
Miloslava Richterová
Hezké a hezké foto :-) ráda si také vzpomenu na dětský fotokroužek; zvětšovák je uložený na půdě.
Rostislav Mraček
Ač jsem tomuto koníčku nepropadl, rád jsem si s vámi zavzpomínal na jednoduchý foťáček Pionýr. Na oněch 60 korun tenkrát stačila brigáda při sklizni máku. A potěšilo mě vaše vzpomínání.
Jarmila Fialová
Já začala fotit v první třídě(1957) takovým podivným jednoduchým fotoaparátem. K desátým narozeninám jsem dostala flexaret a asi v patnácti jsem začala doma dělat fotky. Na všechno jsem byla sama, bohužel mě neměl kdo učit, vlastně jsem i po svatbě učila svého muže. Pak mi rukama prošly různé fotoaparáty, až jsem teď skončila už jen u mobilu, hlavně kvůli váze.
Marie Ženatová
Moc děkuji za krásné vyprávění i fotografie*. V dětství jsem také vypomáhala tatínkovi s jeho velikým koníčkem - fotografováním a to také ve staré zatemněné koupelce /nesměl tam nikdo v tu dobu vejít/. A tak jako Danielka Ř. - jsem pomáhala tatínkovi vyvolávat, ustalovat, tónovat - měli jsme i tu leštičku, zvětšovák a velmi starý foťáček. Ale fotografie z té doby jsou většinou všechny vynikající ♥

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%