Kapverdy – ostrovní země kultivovaných a vzdělaných lidí
Všechny fotografie: Poskytnuty z osobního archivu Heleny Přibilové

Kapverdy – ostrovní země kultivovaných a vzdělaných lidí

22. 3. 2024

Naprostá většina návštěvníků Kapverdských ostrovů míří na pláže na ostrovech Sal nebo Boavista. My jsme se začátkem března tohoto roku vydali na největší ostrov Santiago a ubytovali se na okraji hlavního města Praia.

Cestopisy Heleny Přibilové cestování
Hodnocení:
(5 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Blanka Lazarová
Jako vždy, pěkné vyprávění o místech, kam už určitě nezavítám. Takže děkuji. :-)
Jaroslava Handlová
Heleno, děkuji za vynikající seznámení s touto ostrovní africkou republikou. Obzvláště sympatické je, jak se jim podařilo vymýtit korupci. Také jejich vzdělanost je pozoruhodná - je vidět, že když se chce, tak všechno jde. Přeji Tobě i manželovi hodně spokojenosti na dalších objevných cestách za poznáním i za přáteli. A vždy šťastné návraty domů.
Marie Seitlová
Děkuji za seznámení s další zajímavou zemí. Krásně popsané i doplněné zajímavými fotkami.
Jarmila Komberec Jakubcová
Nádherné fotky i článek. Připomněla jsem si pobyty na Kapverdách. Navštívila jsem je několikrát nejvíce se mi líbilo na ostrově Sol kde jsem měla možnost bydlet v 5tihv.hotelu přímo u pláže Atlantiku. Další ostrovy jsem navštívila jen jako výlety, ale nebydlela jsem na nich. Non stress je heslo Kapverďanů. Líbilo se mi, že lidé jsou velmi čistotní, dbají o sebe a kdyby to nebylo tak daleko letecky, asi bych se vypravila znovu. Bohužel letecky to trvá skoro 12h. s mezipřistáním na Kanárech.Koupání v oceánu je bohužel dost problematické, vane zde stále silný vítr a na ostrovy létají hlavně sportovci, kteří milují winsurfing. Děkuji paní Helenko.
Helena Štěpánková
Další krásný cestopis. Jste neuvěřitelná cestovatelská dvojka.
Jan Zelenka
Žijete závidění hodné životy. Užívejte si, pokud budete ještě moci. Hodně štěstí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%