Všechny fotografie: Poskytnuty z osobního archivu Heleny Přibilové
Kapverdy – ostrovní země kultivovaných a vzdělaných lidí
22. 3. 2024Naprostá většina návštěvníků Kapverdských ostrovů míří na pláže na ostrovech Sal nebo Boavista. My jsme se začátkem března tohoto roku vydali na největší ostrov Santiago a ubytovali se na okraji hlavního města Praia.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Blanka Lazarová
22.3.2024 19:18
Jako vždy, pěkné vyprávění o místech, kam už určitě nezavítám. Takže děkuji. :-)
Jaroslava Handlová
22.3.2024 12:27
Heleno, děkuji za vynikající seznámení s touto ostrovní africkou republikou. Obzvláště sympatické je, jak se jim podařilo vymýtit korupci. Také jejich vzdělanost je pozoruhodná - je vidět, že když se chce, tak všechno jde. Přeji Tobě i manželovi hodně spokojenosti na dalších objevných cestách za poznáním i za přáteli. A vždy šťastné návraty domů.
Marie Seitlová
22.3.2024 10:34
Děkuji za seznámení s další zajímavou zemí. Krásně popsané i doplněné zajímavými fotkami.
Jarmila Komberec Jakubcová
22.3.2024 10:25
Nádherné fotky i článek. Připomněla jsem si pobyty na Kapverdách. Navštívila jsem je několikrát nejvíce se mi líbilo na ostrově Sol kde jsem měla možnost bydlet v 5tihv.hotelu přímo u pláže Atlantiku. Další ostrovy jsem navštívila jen jako výlety, ale nebydlela jsem na nich. Non stress je heslo Kapverďanů. Líbilo se mi, že lidé jsou velmi čistotní, dbají o sebe a kdyby to nebylo tak daleko letecky, asi bych se vypravila znovu. Bohužel letecky to trvá skoro 12h. s mezipřistáním na Kanárech.Koupání v oceánu je bohužel dost problematické, vane zde stále silný vítr a na ostrovy létají hlavně sportovci, kteří milují winsurfing. Děkuji paní Helenko.
Jan Zelenka
22.3.2024 09:46
Žijete závidění hodné životy. Užívejte si, pokud budete ještě moci. Hodně štěstí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA