Ilustrační foto: Freepik
Všechno je špatné. Proč často a rádi podléháme pocitu zmaru
2. 4. 2024Jak se máš? Ale, to víš, v našem věku to už nestojí za nic. Trápí tě nějaká nemoc? Ale, to víš v našem věku už máme všichni nemocí plno. Takové řeči jsou časté a mnohdy se jich dopouštějí i lidé, kteří sami sebe považují za optimisty.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Anna Novotná
13.4.2024 23:32
Náhodou, ta titulní fotka je dost dobrá! Za jednoho takového upíra "čím hůř, tím líp" jsem byla vdaná, deptal mě 22 let. Když jsem se s ním rozvedla a začínala sama znova od nuly, nebylo to snadné, ale nikdy už to nebylo tak špatné. Pamatuji se na kamaráda, který mi hodně pomohl. Ten měl jinou životní filosofii. Říkal: "problém?, co to je?, kdyby byl, tak by nebyl - vyřešil bych ho". Bylo to osvobozující. Já už mám problémy dávno vyřešené, jsem spokojená, a ten můj bývalý si prý stěžuje, lamentuje a nadává dodnes a setkává se jen s jemu podobnými. Nikdy jsem nelitovala, naopak, bylo to nejlepší rozhodnutí.
Lenka Kočandrlová
4.4.2024 17:13
Souhlas s pí.Kopeckou.Já si myslím,že vždycky nějak bylo, a vždycky nějak bude. Jednou je člověk nahoře - má radost z kdečeho,pak je zase smutný, je někde nízko nad zemí,ale zase ho vlny života vynesou výš, změna je život, zdraví je výhra, můžeme se na něco,na někoho, těšit. Hlavně se neutopit ve zbytečných a nedůležitých pseudoproblémech.
Marie Měchurová
2.4.2024 17:59
Nemám ćas přemýšlet, jak se mám. Pořád se něco děje, a to je dobře. Až se budu nudit, potom uvidím. Bydlet mám kde, jídla dost, hodně kamarádů, prima rodinu a zdraví zatím slouží. Jen ta situace okolo nás mě znepokojuje.
Jarmila Komberec Jakubcová
2.4.2024 17:06
Úvodní foto článku nemá chybu. Toho pána bych asi potkat nechtěla. Jinak se má dobře dobře mi tak.
Věra Lišková
2.4.2024 13:38
Omlouvám se za neúmyslné bodování, článek se mi líbil. Vede k zamyšlení , jistě, být mladší, by nebylo špatné, ale věk přináší zkušenosti a jistý nadhled , mnohdy draze zaplacený. Vážím si toho,co mám a nezávidím druhým, co mají oni.
Marie Faldynová
2.4.2024 13:08
Odolnost vůči stresu je částečně zděděná, částečně ovlivněná výchovou a částečně je moje rozhodnutí, co si do hlavy pustím a co ne. Proto jsou někteří nenapravitelní optimisté a jiní nevyléčitelní brblalové. Rozhodně je prostor na to vybrat si, jestli uvidím sklenici poloplnou nebo poloprázdnou...Mě dal smysl života Bůh a jemu také děkuji za všechno dobré.
Marie Faldynová
2.4.2024 13:08
Odolnost vůči stresu je částečně zděděná, částečně ovlivněná výchovou a částečně je moje rozhodnutí, co si do hlavy pustím a co ne. Proto jsou někteří nenapravitelní optimisté a jiní nevyléčitelní brblalové. Rozhodně je prostor na to vybrat si, jestli uvidím sklenici poloplnou nebo poloprázdnou...Mě dal smysl života Bůh a jemu také děkuji za všechno dobré.
Daniela Řeřichová
2.4.2024 11:50
Soňo, napsala jsi to úžasně. Naprosto se s tvým názorem ztotožňuji. Pohybuji se často mezi lidmi s velmi těžkým životem, a paradoxně z nich čerpám energii. :-)
Soňa Prachfeldová
2.4.2024 11:31
Život je dar. A pokud nejsou těžké nemoce, které mění náhled na život a nejsme v bídě tělesné i duševní, je jen na mě, jak prožívám své žití, své stárnutí. Řekla bych, že každý to máme nějak nastavené minulostí i přítomností.
Jitka Caklová
2.4.2024 11:22
Je to na mně, jak se mám. Není pro můj život důležité zabývat se životy druhých, neboť i to, co píši o druhých, vypovídá o mně.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA