Most přes řeku Kwai. FOTO: Jan Raška
Most přes řeku Kwai: Symbol válečného utrpení, u něhož se schází potomci britských válečných zajatců
21. 2. 2024Dostala název Železnice smrti. Při jejím budování zemřelo takřka sto tisíc asijských dělníků a přes patnáct tisíc válečných zajatců, především Britů, Holanďanů a také Australanů. Tragédii připomínají dva hroby se sedmi tisíci pochovanými vojáky.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
23.2.2024 23:33
Perfektní reportáž. Japonci mi ani dnes nejsou příliš sympatičtí. je to zvláštní národ.
Soňa Prachfeldová
23.2.2024 14:20
Skvělé vyprávění. Nezapomenutelné zážitky, to věřím, jak se říká - všude dobře, doma nejlíp. A 2. světová byla děsná, držme si všichni palce, ať ti nejmocnější dostanou rozum. Ať jsou lidé a ne zrůdy.
Jaroslava Handlová
22.2.2024 14:52
Děkuji za další působivé pokračování thajské reportáže. Vidím, že chrámy jsou stále tak krásné, čisté a dobře udržované, trhy na vodě působivé a život „na kůlech" stále podobný jako před 25 lety, kdy jsem se tam pohybovala. Ovšem zmíněnému mostu se naše putování vyhnulo (mám ho jen v paměti z dávného filmu). Video je zajímavé a překvapila mě délka projíždějícího vlaku.
Alena Tollarová
22.2.2024 13:07
Video je moc pěkné. Překvapilo mě, že ve vlaku nebylo moc lidí. Měli jste štěstí, že zrovna vlak jel, když jste tam byli.
Alena Tollarová
22.2.2024 12:48
Ráda jsem si početla a prohlédla hezké obrázky, hrající pestrými barvami. Pravda, raději si čtu o chrámech a tržištích než o válečném utrpení, ale i to bohuže do našeho světa patří.
Helena Přibilová
21.2.2024 20:02
Děkuji za další velmi zajímavou fotoreportáž o vašem putování Thajskem.
Alena Letochová
21.2.2024 20:01
Skvělý fotoreport a nádherné fotografie. Film jsem také viděla a četla jsem i knihu.
Anna Potůčková
21.2.2024 17:18
Moc hezký a zajímavý článek. Polykala jsem každou napsanou větu. A fotky moc hezké. Skvělá fotoreportáž.....
Jitka Hašková
21.2.2024 15:15
Ten film byl nový v roce 1958, píseň pochodu z filmu byla převzata tenkrát jako pochod NATO a nesměla se tady hrát. Měla jsem ji na gramodesce.
Jitka Hašková
21.2.2024 15:11
Honzo, díky za prima článek. Já jsem viděla film Most přes řeku Kwai, i tam byly strašné scény utrpení britských vojáků při stavbě. Asi to nemohli točit více realisticky, i tak to byla hrůza.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA