Ilustrační foto: Pexels
Každý doktor říká něco jiného. Zdravotní gramotnost je mizerná
2. 1. 2024Doktorům nevěřím. Každý mi stejně říká něco jiného. Děda kouřil, pil a byl tu do devadesátky, tak mi neříkejte co mám dělat. Takové věty zní poměrně často. Češi na jedné straně touží po dlouhém životu ve zdraví, na druhé pro to moc nedělají.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
2.1.2024 11:53
Nikomu není, nebo by alespoň nemělo být upíráno, právo volby, jak nakládat se svým tělem. Pokud někdo věří lékařům víc než sobě, stejně tak léčitelům, je každého věc. Nechat se jednou za dva roky prohlédnout lékařem není prevence, ale tahání peněz ze zdravotních pojišťoven, respektive z kapes nás všech.
Olga Škopánová
2.1.2024 11:26
Tak doporučení lékařů by se asi mělo respektovat, ale samospasitelné to není stejně jako souznění s přírodou a jiné rady našich samozvaných léčitelů a spasitelů.
Jitka Caklová
2.1.2024 10:50
V létě to budou čtyři roky, co jsem doslova "spadla hrobníkovi z lopaty". Od té doby vím, že žádný doktor zdravotní stav mého těla nemůže znát lépe než já. K této znalosti zdravotní osvětu nepotřebuji. Souznění s přírodou je dostačující.
Alena Gebauerová
2.1.2024 10:47
Já nevim, žiju vpodstate zdravě a. v posledních letech se mi kupi jeden problém za druhým. A znám lidi v okolí, kteří jsou kouří, piji a nic. A znám i zdravé tloušťky, např jeden můj příbuzný má 145 kg, ji zásadně tlusté, slivovice, pivo, víno a jen kvete.
Jiří Dostal
2.1.2024 10:07
:-) Není nad noblesu a uctivost zdravotní osvěty; co občan, to blbec, co volič, to blbec, co pacient... :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA