FEJETON: Bohulibé prdušství
Ilustrace: Tomáš Polák. Poskytnuto portálu i60

FEJETON: Bohulibé prdušství

26. 11. 2023

Jsou slova, jež v běžné komunikaci používáme buď úplně nesprávně nebo jen v částečně správném či neúplném významu. Příkladem je třeba zkratka „prduch“, kterou veřejnost mechanicky označuje uživatele starobního důchodu, který si na chléb svůj vezdejší přivydělává ještě v nějakém zaměstnání.

Fejetony Tomáše Poláka
Hodnocení:
(4.9 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Bartošová
Tenhle lehce ironický, inteligentní humor se mi líbí. A tak jistě mohu podotknout, že dnes už je prý ,,prduch" anachronismem, používá se termín jiný. ,,Prase" - tj. pracující senior :-)
Oldřich Čepelka
Jako legrace dobrý. Ale o chlup vážněji míněno, je pracovní činnost pro důchodce to největší požehnání. Lidé z kanape, hlavně muži, bez práce chřadnou, brblají, buzerují a nakonec umřou dřív než ti aktivní. Ale už nám o tom nestačí říct. Znám dost lidí, kteří třeba dělali dřív těžkou práci a nyní si našli něco málo náročného, většinou nějaký dozor, a cítí se dobře.
Daniela Řeřichová
Váš humor mám moc ráda, těším se na každonedělní porci úsměvu. :-)
Dana Puchalská
Opět skvělý fejeton. Děkuju .
Zdeněk Hart
Beze slov, prostě ÚŽASNÝ !!!
Jarmila Komberec Jakubcová
Jsem tedy zřejmě "prduška" nebo "prducha". Obojí je pravda. I v důchodu mám svou firmu a moc mi práce baví. Nikomu nezavazuji, protože si vydělávám sama na sebe, odvádím daně a platím si zdravotní i sociální pojištění. Zákazníkovi je zcela fuk zda jeho objednávku zpracoval junior nebo senior.
Jiří Dostal
:-) :-) A to ještě neznáte prd ucha! To já, když potáhnu z cigarety a sevřu nosu chřípí, zadýmím ušima; mám totiž děravé bubínky... :-) :-)
Marie Macková
Pobavilo. Náramně. ?
Dana Straková
Ty montérky musí být úžasné. A moc se omlouvám za tu jednu hvězdičku, to se mi nějak nezadařilo...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%