Cinclus cinclus
Všechny fotografie: Elena Valeriánová

Cinclus cinclus

15. 11. 2023

Mám toulavé nohy, schválně nepíši boty, protože ať si ráno obuji jakoukoliv obuv - gumáky, pohorky, sandály a nebo botasky - mám chuť se toulat. Pravda je, že už nenašlapu tolik kroků jako dřív, ale to jen z nedostatku času. Doma mě totiž čekají povinnosti.

fotografování příroda
Hodnocení:
(5.1 b. / 31 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ludmila Černá
Děkuji za představení dalšího tvorečka z ptačí říše. Neznala jsem ho.
Michaela Přibová
Moc zajímavý článek i fotografie. Nás vždy na procházce lesem "doprovází" budníček menší. A je to moc hezké. Děkuji.
Dana Puchalská
Eleno,to je krásná fotogalerie. Ano,jsi prostě ptačí fotografka č.1. :-) :-) Děkuju.
Martina Růžičková
Moc hezké představení sympatického ptáčka. Zahlédla jsem ho živého jen asi dvakrát. Pokaždé to bylo v Krkonoších u Bílého Labe.
Jitka Hašková
Díky za zajímavý článek a krásné fotky. je to úžasné, že bydlíš blízko přírody a můžeš pozorovat život.
Irena Mertová
Hezké, ptáčka jsem dosud znala jen z atlasu ptáků a jiných knížek...
Libuše Heulerová
Eleno, krásné a milé fotky a hezká reportáž.
Marie Měchurová
Eleno, moc hezká reportáž z ptačí říše. U nás na potoku máme ptáčků hodně. Nevím ale, proč přede mnou prchají, když se o ně v zimě tak vzorně starám.
Alena Velková
Jak jsem na mobilu zahlédla tvůj článek, rychle jsem si ho běžela přečíst na noťasu, abych si vychutnala tvoje fotky a jsem z nich zase nadšená. Škoda, že už nemám galerii, hned bych ti udělala výstavu :-)
Jana Kollinová
Eleno, děkuji za představení ptáčka, kterého jsem nikdy neviděla. Jako botanickému analfabetovi mi zamotala hlavu správná výslovnost názvu článku cinclus cinclus. Mnozí s tím určitě problém neměli, ale já jsem nadpis nahlas vyslovila s pochybovačně cinclus, cinclus? To se vyslovovalo dost špatně. Druhý pokus Cinklus cinklus? Proč ne, vždyť Elena píše, že krásně cinká. WIKI řiká, že druhové jméno cinclus pochází z řeckého kinklos. Takže má být správně kinklus kinklus? Mozná se krásně kinklá. :-)))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%