FEJETON: Okamžiky holohlavých návratů
Ilustrace: Tomáš Polák. Poskytnuto portálu i60

FEJETON: Okamžiky holohlavých návratů

12. 11. 2023

Dostal jsem chuť na krupicovou kaši. Co chuť, přímo mě popadla vášnivá touha po té čvachtavé bělostné rozkoši, posypané cukříčkem a skořicí, pokapané máslíčkem, jak to dělávala moje maminka. Musím ji mít, dám si dva talíře, bude to dojemné setkání nejmíň po šedesáti letech.

Fejetony Tomáše Poláka
Hodnocení:
(5 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naďa Šarounová
Děkuju za vzpomínání ♥ kaši nenávidím od dětství, kdy mě s ní ládovala maminka (aby to dítě náhodou nezhublo!), ovšem starší bratr a dokonce i moje dcera ji oba milují. Kdyby se ale máma dnes mohla objevit a uvařit mi ji, sním to bez řečí a ráda...
Zdenka Soukupová
Už to vidím jako živé. Ty červené trenýrky (dají se ještě vůbec sehnat? Ty školní asi už budou malé...moc se za tuto invektivu omlouvám...), bílé tílko... Nebyla by z toho nějaká fotečka? ☼
Zdeněk Hart
A nešla by z těch fejetonů udělat knížka? Myslím, že by se prodávala, protože jou skvělé, bezvadné.
Rostislav Mraček
Vy jste ESO! Kam na to furt chodíte?
Jana Vargová
Díky za vzpomínku na dětství a oblíbená jídla.
Danka Rotyková
Moc děkuji. Já do školky nechodila, babi nás vychovávala na vesnici. A jídla z dětství mám ráda doteď, i když některá už nevařím.
Eva Dundrová
Fejeton mě velmi pobavil? Mate pravdu, že "holohlavé navraty" nejsou ptp každého. I ženy se "vracejí" do minulosti a většinou vlasy stále mají.? VZPOMÍNKOVÉ NÁVRATY budou jistě OK pro všechny. ?
Dana Puchalská
Děkuju za veselé vzpomínání o jídle, které z duše nenávidím. Pobavila jsem se. A humoru není nikdy dost.
Blanka Lazarová
K těm červeným trenýrkám bych si pustila spartakiádní píseň Michala Davida. :-) :-) :-) Díky, zase jste mě pobavil a vrhnul na chvíli do vzpomínek. :-)
Antonín Nebuželský
Jsou jídla, která bych nevzal do huby ", protože jsem byl donucen ve školce. Krupicová kaše a buchtičky se šodó k nim patří. Teta kuchařka byla známá mojí maminky, dej jí pánbůh věcnou slávu, ta měla doporučení mě dokrmit, kdybych nemohl. A to plnila... Byla to poválečná doba nedostatku a hubený Tonik nesměl strádat. A historky z dětství a mládí - to by bylo na dlouhé povídání. Ale díky, aspoň jsem zavzpomínal :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%