Ilustrace: Tomáš Polák. Poskytnuto portálu i60
FEJETON: Okamžiky holohlavých návratů
12. 11. 2023Dostal jsem chuť na krupicovou kaši. Co chuť, přímo mě popadla vášnivá touha po té čvachtavé bělostné rozkoši, posypané cukříčkem a skořicí, pokapané máslíčkem, jak to dělávala moje maminka. Musím ji mít, dám si dva talíře, bude to dojemné setkání nejmíň po šedesáti letech.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Naďa Šarounová
13.11.2023 16:18
Děkuju za vzpomínání ♥ kaši nenávidím od dětství, kdy mě s ní ládovala maminka (aby to dítě náhodou nezhublo!), ovšem starší bratr a dokonce i moje dcera ji oba milují. Kdyby se ale máma dnes mohla objevit a uvařit mi ji, sním to bez řečí a ráda...
Zdenka Soukupová
13.11.2023 15:20
Už to vidím jako živé. Ty červené trenýrky (dají se ještě vůbec sehnat? Ty školní asi už budou malé...moc se za tuto invektivu omlouvám...), bílé tílko... Nebyla by z toho nějaká fotečka? ☼
Zdeněk Hart
12.11.2023 21:03
A nešla by z těch fejetonů udělat knížka? Myslím, že by se prodávala, protože jou skvělé, bezvadné.
Danka Rotyková
12.11.2023 12:41
Moc děkuji. Já do školky nechodila, babi nás vychovávala na vesnici. A jídla z dětství mám ráda doteď, i když některá už nevařím.
Eva Dundrová
12.11.2023 11:59
Fejeton mě velmi pobavil?
Mate pravdu, že "holohlavé navraty" nejsou ptp každého. I ženy se "vracejí" do minulosti a většinou vlasy stále mají.?
VZPOMÍNKOVÉ NÁVRATY budou jistě OK pro všechny. ?
Dana Puchalská
12.11.2023 11:00
Děkuju za veselé vzpomínání o jídle, které z duše nenávidím. Pobavila jsem se. A humoru není nikdy dost.
Blanka Lazarová
12.11.2023 10:12
K těm červeným trenýrkám bych si pustila spartakiádní píseň Michala Davida. :-) :-) :-) Díky, zase jste mě pobavil a vrhnul na chvíli do vzpomínek. :-)
Antonín Nebuželský
12.11.2023 09:37
Jsou jídla, která bych nevzal do huby ", protože jsem byl donucen ve školce. Krupicová kaše a buchtičky se šodó k nim patří. Teta kuchařka byla známá mojí maminky, dej jí pánbůh věcnou slávu, ta měla doporučení mě dokrmit, kdybych nemohl. A to plnila... Byla to poválečná doba nedostatku a hubený Tonik nesměl strádat.
A historky z dětství a mládí - to by bylo na dlouhé povídání. Ale díky, aspoň jsem zavzpomínal :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA