Foto: archiv Jana Zelenky
Můj podzim života: Bilancovat, nebo dál hledat?
7. 10. 2023Pokaždé, když jsem dokončil nějakou knihu, měl jsem z toho, pochopitelně, dobrý pocit. Vždy jsem ale přemýšlel, co bych měl napsat na její úplný závěr. Jak by měl vypadat takový doslov, aby měl smysl a nebylo to jen nějaké prázdné klišé.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Polednová
15.10.2023 18:05
Jendo, užívej si každou chvilku ve svém životě, se svou milou Britney, vínkem a nebilancuj. A vyjdi si často na procházku, podzím se nádherně vybarvuje, v přírodě ti bude dobře na duši.
Jitka Caklová
9.10.2023 13:15
Vše, co jsem vytvořila v minulosti, je nyní moje přítomnost. Přítomností tvořím budoucnost, aniž bych tomu věnovala pozornost. Je to koloběh energie, slovy laika, perpetuum mobile. Bilancování je na tři věci :-) :-)
Jiří Dostal
9.10.2023 06:28
:-) Jak pravil pan Jan Adámek v hospodě U Mazálků "Na Venuši je napsáno OSRAM" :-)
Jan Zelenka
8.10.2023 13:27
Soňo, tys to trefila. Toto měl být původně doslov. Ale vracel jsem se k tomu tak často, až z toho vyšlo něco jiného. Podobných úvah mám ve svých knihách víc, ale nevnímám je jako pesimistické. Chci jen normálně žít. Nevolám, jak píše Helenka - žiji naplno, ale ani nesedím v koutě. Ještě chci něco vytvořit. Pořád je na to ještě čas.
Dana Puchalská
8.10.2023 12:46
Honzo,žij, piš, zajdi si na vínko....
zkrátka užívej si života plnými doušky.
Soňa Prachfeldová
8.10.2023 12:41
Honzíku, vše co jsi napsal b tomto zamyšlení, jde použít i jako doslov. Když bys cítil potřebu. A když ne, ať je vše otevřené, náš život ustavičně probíhá a bilancování dle mého není třeba. Mluví za nás naše žití. Přeji hodně zdraví, elánu a pozitivních myšlenek. ☀️
Hana Šimková
8.10.2023 12:22
Jendo choď s přáteli na víno, moc nebilancuj a když tě napadne něco napsat, tak to prostě udělej.
Jan Zelenka
8.10.2023 11:20
Pane Schmíd, tomu, jací jsme dnes, vděčíme své minulosti, která je nedílnou součástí našeho života. Ale máte pravdu, že příliš časté ohlížení zpět může být kontraproduktivní.
Jan Zelenka
8.10.2023 11:16
Paní Ženatová, děkuji za velmi hezký komentář. Já se biblickou a židovskou historií zabývám po většinu života a mnohé myšlenky starozákonních knih jsou aktuální i dnes. Zejména právě Kazatel. Více to rozvádím ve své poslední knize - Civilizační procesy starověkého světa.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA