Ilustrační foto: Pixabay
Asi jsem slepice, ale nevadí mi to
29. 9. 2023Dělat ze slepice archetyp hlouposti může jenom ten, kdo sám hlupákem je, ale na rozdíl od ostatních to o sobě vůbec netuší.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ludmila Černá
3.10.2023 20:17
Už dávno vím, že u slepic je to stejné jako u lidí. A je dost velký rozdíl, zda kuřata odchovala kvočna a nebo jsou koupeny z velkochovu. Máme jednu, co dost složitým způsobem opouští slepičí dvorek, aby procestovala zahradu, uličku a zadem se po stromech hezky večer zase vrátila domů. Žádná jiná se to nenaučila, neměla potřebu. Jiná zase objevila otvor v plotě. Špatně vidí na jedno oko a ostatní slepice ji nemají rády, protože je bázlivá a občas "blbne". Ven se dostane hned ráno, ale zpět už ne. Taky tam mám dvě, co čekají na pohlazení a podrbání. Takže nazve-li mě někdo slepicí, neurážím se.
Hana Šimková
30.9.2023 13:48
To je ale krásný kohoutek. Nadávat lidem názvy zvířat, jsou pro tyto zvířata velmi urážející. Některý člověk jim nesahá ani po paty. Pro některé lidi je nadávka blbec, velmi málo.
Jiří Svoboda
30.9.2023 13:10
Moc hezký článeček. Ode dneška budu nazývat slepicí (raději slepičkou), každou ženskou, které se budu chtít vlichotit do přízně. Jen nevím, zda to bude mít vždycky příznivou odezvu...
Taťana Veselá
30.9.2023 09:45
Hezký a vtipný článek. Bydlím na vesnici a miluju ranní kokrhání, to prostě k vesnici patří, i když to někomu vyhovovat nemusí ;-)
Zdenka Jírová
29.9.2023 22:43
Moc dobrý článek. Sama jsem sice nikdy slepice nechovala, ale měla je babička a i moje tchýně. Tam jsem ale měla špatnou zkušenost s kohoutem. Byl sice krásně vybarvený, ale svou ochranitelskou povinnost přeháněl, útočil i na ty, kdo jim nosili krmení. Já se ho bála. Vím, že jsou chytré a dokonalé matky. A že jsou někteří muži hloupí, to je také známé.
Jiří Dostal
29.9.2023 22:00
:-) Hlubokomyslný úvod jde malinko proti duchu genderově vyvážené lidové hašteřivosti, ale my všechno překleneme laskavým českým humorem... :-)
Marcela Pivcová
29.9.2023 20:20
Já si ráda přečtu optimistické povídání o zvířatech, o která se někdo stará a kterým se dobře daří. Takže mě Váš článek určitě zaujal.
Zdeněk Pokorný
29.9.2023 19:47
Nedám na slepice dopustit! Jako kluk jsem měl vajíčka denně k večeři (na sádle a cibulce s pažitkou a chlebem). Slepičince jsem sbíral a sypal do sudu s vodou, odkud se nabíralo to nejlepší hnojivo pro květiny i zeleninovou zahradu. Bylo silné, musel být člověk obezřetný. Slepičky jsem zaháněl spát a brzy potom jsme šli jako děti také. Po Večerníčku (18:40-18:50). Nebylo to špatné, že? Přirovnávat člověka k tomuto tvoru ve snaze ho urazit, je nízké. :-)
Lenka Kočandrlová
29.9.2023 18:20
Článek mne moc potěšil. Některé slepice jsou opravdu krásné a kohouty mám ráda za jejich kokrhání. Bohužel,sousedovic kokrháč onemocněl a uhynul a slípky jsou hodně osamělé... a je tu až moc ticho.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA