Ilustrační foto: Pixabay
Asi jsem slepice, ale nevadí mi to
29. 9. 2023Dělat ze slepice archetyp hlouposti může jenom ten, kdo sám hlupákem je, ale na rozdíl od ostatních to o sobě vůbec netuší.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
29.9.2023 17:10
12:37Podle mého názoru qvo, qvo qvocient není důležitý, možná jak pro koho. Ale není bez zajímavosti, jak lidé dokáží od slepic některé schopnosti s bravurou převzít 10:38 :-)
Jana Hošková
29.9.2023 15:59
Nádherný, ba přímo oslavný článek slepic!!! Naprosto se s ním ztotožňuji a mohu-li mluvit i za slepice: lépe bych to nenapsala! Povídání o kohoutovi mne též dostalo! Máte pravdu,ten,kdo někomu takto nadává, naprosto neví, co činí - zkrátka každá slepice by mu dala co proto...:-))
Zuzana Pivcová
29.9.2023 14:42
Slepice za hloupé nepovažuji. Takhle je označovat dokáží jen "chytří" lidé. A husy, pokud vím, dokázaly svým kejháním varovat obyvatele hradu před nepřítelem.
Naďa Šarounová
29.9.2023 10:54
Děkuji, právě jste mi připomněla naši slepici Boženku, poslední přeživší z hejna. Bývala jednou z mnoha, stala se ale členkou našeho rodinného hejna. Bratr ryl, Božka vyčkávala a on jí řekl - Božka, teď ty. Přistoupila, vybrala si červíky. Po hlášce - Teď zas já - odstoupila. Odpověděla mi z kurníku že ano, že je doma. Dožila u nás, nesnědli jsme ji. Naprosto nebyla hloupá. :-)
Jitka Caklová
29.9.2023 10:38
Moc hezky napsáno, první dva odstavce obzvláště. Jsem dcerou kulaka, se slepicemi jsem vyrůstala, tak o životě vím své. Různé nadávky mi vadily, neboť jsem se s nimi ztotožňovala. Dnes jsem pro určitou skupinu lidí "zelená/žlutá bunda rozumu mdlého a vůbec mi to nevadí. Slepice nejsou hloupé a k brance to berou úprkem proto, že vědí, že dostanou od hospodáře bezpracně nažrat.
Jana Kollinová
29.9.2023 10:02
Hezké vyprávění. Vždy jsem se divila, jak sousedovy slepice poznaly už z dálky, že se blíží jejich hospodář. Já jej ještě neviděla, ale slepice už to braly úprkem k brance a tam vyčkávaly.
Jana Šenbergerová
29.9.2023 09:16
Krásné vyznání opeřenci, jehož produkt je nedílnou součástí našeho jídelníčku. Moje bývalá kolegyně chovala spoustu domácích zvířat a slepice patřily k jejím oblíbeným. Rozhodně je nepokládala za hloupé, protože jako nejhloupější na dvorku jí připadaly hlučné krůty.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA