Všechny fotografie: Věra Ježková
Krabicová kočička
15. 9. 2023Snad každý, kdo má doma kočičku, ví, že miluje krabice. Naše Bišinka určitě. Má jich několik a tráví v nich spoustu času. Krabice má pod konferenčním stolkem, pod radiátorem, na okně, za opěradlem gauče, na posteli.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Veronika Maďarová
28.3.2025 15:53
Naše kočka Mína má také neodolatelnou slabost pro krabice všeho druhu. Nedávno jsme jí pořídili větší kartonovou krabici z https://www.rajapack.cz/kartonove-krabice/obaly-stehovani-archivace_C1024.html, původně určenou pro archivaci dokumentů. Mína si ji okamžitě oblíbila a tráví v ní hodiny pozorováním okolí nebo spánkem. Zdá se, že velikost a pevnost této krabice jí naprosto vyhovuje.
Jana Jurečková
18.9.2023 19:14
Krásný článek, náš Mikeš má pelíšek na okně, pak na skříni v ložnici. Zaleze do šuplíku pod postelí. Ale krabice má nejraději. Je stejně zbarvený jako Bišinka. Posílám jí touto cestou velké pohlazení.
Lenka Kočandrlová
17.9.2023 18:14
Bezva kočička ! Máme rádi kočky,máme dvě,ale do krabic lezou výjimečně,obvykle na půdě,kde je máme odložené .Krabice jsou poloprázdné,překryté víky a kočka vleze dovnitř,ale ven se nemůže dostat.tak škrábe a kvíká,ať ji jdeme vysvobodit. Kočky Ňufík (ona) a Perla mají místo v kuchyni,tam jsou přes noc.Každá má svoje okno,na něm deku.Ale leží i na kanapi,na křesle a dokonce drze na stole!!! U televize se na mě válí Ňufa,manžel zase má Perlu u sebe v pokoji. Přes den jsou venku, na zahradě,kde se povalují spolu s dalšími dvěma až čtyřmi toulavými na nejrůznějších místech - na lavičkách,stolcích,pod keři,na víku sudu s vodou, na kůrových cestičkách,na střeše dřevníku i auta,dokonce se vydrápaly na fóliák . Jó kočičky !
Jan Zelenka
16.9.2023 12:38
Věrko, při pohledu na ty fotky si říkám, že by Britney potřebovala takovou kamarádku. Neměla by čas myslel na svá léta a choroby.
Zdeněk Hart
16.9.2023 10:17
Každá kočka je krásná a v krabici je jako obraz v rámu. Je to jako z ženami a pokud jsou zarámované, tím jsou krásnější.
Marie Měchurová
16.9.2023 09:03
Bez koček si život nedovedu už ani představit. Provázely mě dětstvím a teď v důchodu si je užívám vrchovatě. Já miluju je, oni mě a taky krabice.
Zdenka Jírová
15.9.2023 23:17
Pravdivý článek o kočičkách. Moje současná kočka ale tuto tradici v oblibě krabic porušuje. I když ji tam lákám, nejde tam. Zato vymýšlí jiné kuriózní " pelíšky". Pod postelí, když rozhodně nechce být rušena a ví, že já se nemohu moc ohýbat, v malém umělohmotném košíku vedle mého PC, aby mne měla na očích, když tam sedím, na skříňkách, v košíku na prádlo, ve skříni na podlaze nebo zahrabaná za prádlem, takže ji hodinu hledám po bytě a přemýšlím, jestli neutekla v nestřežené chvíli na chodbu v paneláku. Je vynalézavá, že žasnu. Myslím, že toho o mě ví mnohem víc než já o ní. Jmenuje se Mejdy a je to ragdolka.
Zuzana Pivcová
15.9.2023 20:26
Věrko, některé kočky z dřívějších generací měly rády krabice, vzpomínám na Naděnku, která jako odrostlejší kotě spávala u mě v garsonce na koberci v krabici od bot menšího rozměru. Nynější kočičí sourozenci zde v Týně krabice nemají, ale pelíšky mají celkem kuriózní, umějí si místečko na spaní pěkně vybrat a "postýlky" střídají. Waldemar spí v darovaném košíku, na dně šatní skříně, na víkách úložných boxů, které už svou vahou promáčkl, v cestovní přenosce, nahoře na skříních, na oknech a na zdi sprchového koutu. Babeta zalézá mezi prádlo a do zastlané postele nebo na ni, oblíbila si spánek vedle mě na gauči, když sedím u NB, a ráda se zašije do úložného prostoru pod mou postelí, kam se neuvěřitelně protáhne. Líbí se jí i tašky a židle zastrčené u stolu. Babeta bývá často neviditelná. A oba se rádi přitulí k Marcele v posteli, o to se tahají. My všichni zde vaší smečce přejeme hodně společné radosti, a to i v podobě pelíšků.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA