Chandra
Úvodní foto Jan Zelenka, ilustrace v textu Pixabay

Chandra

11. 8. 2023
glosa
Autor: Jan Zelenka
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Miloslava Richterová
Pěkné, a pak že to nejde :-) díky. Příroda umí taky hodně posilovat, účinek v dnešním nenormálním světě má přímo blahodárný, i když někdy přijdou chvilky .. , ale rychle od nich pryč k nějaké zajímavé činnosti.
Jan Zelenka
Věrko, možná jsem to slovo - chandra - nepoužil zrovna nejvhodněji. Ber to spíš jako metaforu. Moje špatné nálady - občas - postihují hlavně mé literární aktivity. Úklid s tím nesouvisí, protože, jak víš, nemám rád binec a tak udržuji byt v přiměřeném stavu. A vaření, to je pud sebezáchovy, tím spíš, že mne to baví, neboť vařím už nějakých 60 let. A ke čtení se dostávám díky počítači, od kterého se mi kazí oči. Taková přiměřená chandra patří k životu. O to lépe ho pak prožíváme, pokud ta blbá nálada odezní.
Věra Ježková
Jendo, máš zvláštní chandru. Tlumí ti veškerou aktivitu, ale ne vaření, úklid a čtení. Což jsou celkem prospěšné aktivity. Když mám chandru já, zpravidla pasivně čekám, až odezní. Prostě vím, že si ji musím prožít a zase mi bude líp.
Zuzana Pivcová
To je roztomilá úvaha, necítím v ní žádný pesimismus. Při sklence bude určitě fajn.
Jana Šenbergerová
Důležité je vědět kde a jak se jí zbavit. A to vy naštěstí nejen víte, ale také učiníte.
Naděžda Špásová
Jo tak tenhle výraz znám moc dobře, chandra se mě drží docela často.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%