Pierot Gilles - zkusme ho rozesmát. Láskou a vírou. Je stále čas
Všechny fotografie: Jana Mesarčová

Pierot Gilles - zkusme ho rozesmát. Láskou a vírou. Je stále čas

10. 8. 2023

Cestou do práce bylo ranní metro skoupé na sebemenší úsměv. Zakaboněné výrazy cestujících a nepřítomnost jejich ducha svědčilo o ne-náladě. Kvapně jsem vystoupila, abych si mou svěžest z dobře prospané noci onou dusivou lidskou pasivností nekontaminovala.

glosa životní postoj
Hodnocení:
(4.9 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Mesarčová
Ano, souhlasím, též lze výzvu takto formulovat. Je to o nás. Nenechat se převálcovat.
Jana Kollinová
Paní Mesarčová, líbí se mi Vaše výzva v titulku k článku. Anja-Luithle mi nic neříkala, tak jsem hledala informace. Na "scurptuline.cz/umelci/anja-luithle.87" se píše, cituji: "Bezmocný postoj, vydanost na milost a nemilost, vrženost do světa vyvolává nejhlubší otázky o smyslu života a naší lidské existence. Tajemství postavy spočívá v její domnělé přítomnosti a skutečné nepřítomnosti - není v ní nikdo, žádné tělo, žádné jméno, žádná individuální fyziognomie. "Gilles" může být kdokoli z nás." Pod dojmem citovaného se mi nabídla vlastní výzva - JEŠTE NENÍ POZDĚ NESTAT SE GILLESEM.
Jana Kollinová
Zajímavý článek nutící k zamyšlení. Proč právě socha pierota Gillese je symbolicky vztyčena v Praze v roce 2023. Odpovědět si může každý sám podle svých představ nebo přání.
Alena Velková
Pěkný článek...Autorku Gillese - Anju Luithle, která je narozená v roce 1968 v Německu, jsem neznala, tak jsem si jí vygooglila. Byla jsem překvapená, jak krásné věci dělá. O této soše bylo jen pár řádků: "Venkovní projekt Sculpture Line Prague "Rosteme společně" Prezentace díla 27.7.2023 Ve spolupráci s Kongresovým centrem Praha, Česko-německý fond budoucnosti"
Marie Novotná
Zajímavé čtení po ránu s kterým souhlasím. Nechápu ,proč lidé ráno,kdy nastává vše nové,,nové poznatky,nová přátelství,vždy se najde něco nového,nový den.Žádný den se neopakuje. Říká se: s úsměvem jde všechno líp. Hezky jste to napsala.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%