Ilustrační foto: Pexels
Irena (67 let): Ze snachy se po svatbě stala semetrika, ale syn to nevidí
9. 6. 2023Když se syn ženil, byla jsem šťastná. Bylo mu už šestatřicet, předtím pořád budoval firmu a já se bála, že se nedočkám vnoučat. Jeho vyvolená se ke mně chovala moc hezky, chodily jsme spolu do kaváren, pořád seděla u nás a já si lebedila, jak dobře si kluk vybral. Svatba idylu změnila.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
13.6.2023 12:11
Paní Ireno, ne vždy dopadne vše podle našich představ a my se s tím musíme naučit žít. Lepší než se tím trápit. Pokud zachováte odstup, věřím že přijde doba, kdy mladí budou babičku s dědečkem potřebovat. Hodně zdraví a pohody přeji.
Irena Stejskalová
13.6.2023 12:07
Ještě jednou jsem si pročetla vaše komentáře a děkuji za ně. Moc mi pomohly. Jsem ráda, že jsem se odhodlala o svém trápení napsat. A nakonec mi ani nevadí, když mi redakce doporučila zveřejnit jméno. Všechno to ze mně spadlo. Přeji všem jen dobré rodinné i přátelské vztahy.
Eva Kopecká
11.6.2023 15:30
Vztahy s partnery mých dětí neřeším, oba mají dlouhodobý. Snacha i zeť jsou normální lidi, jsou samozřejmě jiní, než před těmi 15,18 lety, ale to já taky. Varují se zásahů, rad a komentářů, ale to neznamená, že neumím říct k něčemu svoje. Není to ale kritika jich, jejich zvyků, způsobu života atd. Jde o věci, na které přijde řeč. Moje děti ode mě v životě neslysely, že za mnou málo chodí, že je málo vidím. A to žiju roky sama. Díky tomu možná bydlí velice blízko mě. A nejlíp to rozštínul syn, který před pár lety konstatoval ...my si mysleli, že když budeme tak blízko, že k nám pořád polezeš. A to jsi nás teda fakt překvapila. My tě prakticky nevidíme. Mě ta upřímnost docela pobavila. Povídám, a ty si fakt myslíš, že mě zajímá, co děláte v sobotu, kdy jste vstávali a co jste jedli? Já mám svůj život, svoje aktivity, a taky už při odpočinku i svoje pohodlí a klid....podotýkám, potomky nemají, neplánují je a já to nekomentuji. Dítě od dcery jsem si užila možná víc, než leckterá mnohonásobná babička celou smečku od svých dvou tří dětí....
Božena Vostalová
11.6.2023 07:57
Paní Ireno, něco mi to připomíná. A zlatokopky jsou v každé sociální třídě. Mám 2 syny.
Jitka Caklová
11.6.2023 07:28
Už jen dodám, že na toto téma je film z roku 2005 Příšerná tchyně. Skvělý film od začátku do konce :-)
Jitka Caklová
10.6.2023 21:39
Ať by byly vztahy jakékoliv, tak s jedním jsem si jistá, kdybych nebyla dobrou mámou, nikdy bych neměla prima snachu. Syn si vybral dle svého gusta, nikoliv mého :-)
Jitka Caklová
10.6.2023 21:18
Zato nad chováním některých tchýní zůstává rozum stát. Já bych si o svoji snaše nedovolila napsat, že je semetrika, ať by byla jakákoliv. Ale přesto tvrdím, že je to každého věc.
VANDA Blaškovič
10.6.2023 20:41
Některým dcerám není co se divit. Rozhodně rozumné rozhodnutí. Hanko, pořádně trénuj, ať si spolu můžeme vyjet, třeba i se snachami. Těším se! V.
Jitka Caklová
10.6.2023 19:45
Dcera ani syn s námi nebydlí. Když se dcera po skončení dvanáctiletého manželství dostala do nesnází, nabídla jsem ji pomocnou ruku a ona mi řekla, "Mami, nezlob se na mě, ale já bych s tebou pod jednou střechou žít nemohla!" Z počátku to bolelo, ale nakonec jsem dospěla k názoru, že se zachovala jak nejlíp uměla. Našla si podnájem v 70 kilometrů vzdáleném městě a náš vztah je nejlepší, jaký kdy byl. Bez oboustranné tolerance by to nešlo.
Dana Divišová
10.6.2023 19:05
Mám to podobně jako Jarmila. Bydlíme se synovou rodinou ve dvougeneračním domě. Mladí jsou spolu přes 20 let. Vzájemná tolerance a respekt je to nejdůležitější. Syn má svůj život, svoji ženu, svoje manželství, své děti. Nemusí se nám všechno líbit, ale nic nám do toho není. Žijte a nechte žít. Asi byste nechtěla, aby se syn rozvedl a jednou vám vyčetl, že jste mu zkazila život...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA