Ilustrační foto: Pixabay
Straka a kuřecí polévka
1. 5. 2023Koupila jsem kuřecí maso na polévku. Kůžičku jsem stáhla a nechala osmahnout na pánvi. Vím, že se to nemá, že je to nezdravé – ale když je to taková dobrota! A jednou za čas…
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Mužíková
3.5.2023 20:41
Straka jedna zlodějská. Nad mým bytem je na balkoně v krmítku hnízdo s mladými kosáky. Zdejší straka se už po několikáté snažila mláďátka odnést. Naštěstí je majitelka bytu stále doma a mrňousky hlídá, snad se jí to podaří dokud nevylétnou.
Alena Tollarová
3.5.2023 19:36
Příhoda mě pobavila. Asi bych to vyřešila stejně a raději byla zticha. I když? Před nějakou dobou jsem na balkon dala drobenkový koláč na tácku a vložený do mikrotenového sáčku. Najednou jsem koukala, že na kraji si proďobala dírku sýkorka modřinka a hodovala. Psst, vyhodila jsem jen ten ozobaný kousek a na zbytku jsme si pochutnali. Sýkorku jsem si i vyfotila a pak teprve udělala kšá ...
Marcela Pivcová
2.5.2023 19:54
K příspěvku od Zuzky ještě doplním, že jsme měly několikrát zlodějské kočky, které kradly jídlo z nehlídaného talíře a před našima očima klidně odnesly jídlo i s obalem. Dokonce i snědly kousek papírového ubrousku. Zažila jsem i situaci pro kočku nebezpečnou - ta spolkla s kuřecím masem kousek igelitu. Veterinář nemohl uvěřit, že k tomu skutečně došlo. Ten kousek obalu, který mohl kočce ucpat střeva, se pak naštěstí po dvou dnech objevil v kočičím záchodě.
Ludmila Černá
2.5.2023 13:42
Hezky jste to napsala. My zase měli mlsnou kočku. Připravovala jsem manželovi snídani. Namazala jsem chleby máslem, dala na stůl a šla něco dělat. Manžel si dal na čas. Když přišel, ne jeho chlebu hodovala Lízina. Od té doby chodíval k snídani včas. Jiná kočka zase milovala cukr na vánočním cukroví. Myslím, že několik kousků jsem snědla, než jsem to zjistila.
Hana Rypáčková
2.5.2023 12:52
Straky létají okolo, ale dávám chladit pod pokličku.. Dobře jsi to vyřešila...
Miloslava Richterová
2.5.2023 10:42
To maso by u mě nemělo šanci :-) Jinak musím stát vždy na stráži kvůli cizím kočkám a ptačím návštěvníkům zahrádky.
Jarmila Komberec Jakubcová
2.5.2023 08:01
Hezké a příjemné povídání. U mně zase krade kocour Piškot. Je třeba na zahradě a najednou pozná, že zpracovávám v kuchyni maso. Už se i zmocnil kuřecího řízku.
Věra Ježková
2.5.2023 06:33
Děkuji podruhé. Martino, ptačí chřipka mě nenapadla. Kdyby ano, asi bychom měli kuřecí polévku bez kuřete. :-)
Martina Růžičková
1.5.2023 20:49
Věro, vtipně jsi příhodu se strakou popsala. Situaci jsi podle mě vyřešila, jak nejlépe to šlo. Představuji si, jak by asi reagoval můj zeť. Určitě by očekával minimálně ptačí chřipku! V našem vnitrobloku bydlí také několik stračích párů. Budu teď při chlazení na balkóně zvýšeně obezřetná! :-)
Marie Novotná
1.5.2023 20:41
U syna se straky perou o psí pokrmy,co pes nechá ,straky odnesou. Také chce něco k snědku.:-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA