Ilustrační foto: Ingimage
Ubručený důchodce je mýtus. Mnohem víc je mezi nimi optimistů
28. 2. 2023Mají se v současné době lidé v penzi špatně? Přes šedesát procent odpovídá, že určitě či spíše, ne, deset procent se necítí být schopno to zhodnotit. Zbytek tvrdí, že spíše či rozhodně ano. Pokud někdo stále ještě vykresluje seniora jako nabručeného, nespokojeného bojovníka o každou slevu, je hodně mimo.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Oldřich Čepelka
23.3.2023 10:33
Koukám, že se tu taky projevuje efekt mlčící většiny. Ti spokojení či smíření nepíšou negativní komentáře, nenadávají, nechodí na demonstrace - ale pak to na první pohlad vypadá, že ta hlučná menšina je vlastně většinou. I politici tomu někdy propadnou.
Jindřich Berka
2.3.2023 16:08
Já jsem rád, že ještě pořád pracuji a jsem mezi mladšími. Někdy je to stres pro mě jet trolejbusem a poslouchat, jak se mají špatně a jací jsou chudáci. Co mladí s dětmi, kteří ani na bydlení nedosáhnou.
Monika Monca
2.3.2023 10:27
Autorka si plete slovo mýtus se slovem menšina.
Ubručených protivných důchodců jsou spousty, tak prosím nelžete.
O to víc si pak člověk váží toho, když potká ty milé, optimistické...
Olga Škopánová
1.3.2023 09:22
Nám možná něco ze zákona patří a můžeme být rádi, moje děti jsou smířené s tím, že jim ze zákona nebude patřit nic.
Jan Ciprys
1.3.2023 09:08
Nejvíce mě můžou vytočit takové průzkumy a ankety o aktivních seniorech.Jak ještě pracují,sportují,běhají půlmaraton U3věku jezdí na dovolenou do ciziny.To jenom jitří už tak napjatý stav mezi mladou,střední generací a seniory. Ato je voda na mlýn různým škarohlídům a hlavně Vládní garnituře která zastává názor že žijeme dlouhoa máme se dobře.Proto se hovoří o pozdějším odchodu do důchodu pro rozhazovačnost jsou ochotni ohnout zákon jen aby nám zkrátili co nám ze zákona patří.Tak je dobré zanechat takových anket at je klid ve společnosti.
Lenka Kočandrlová
28.2.2023 15:45
Moje máma šla do důchodu v 56 letech ,měla 4 děti.Ale důchod nebyl moc velký,tak si přivydělávala ještě několik let.Měla tehdy známé v NSR,kteří jezdili sem do ČSSR. Takže se dalo porovnat,jak se měli ti němečtí důchodci : přes jaro-léto-podzim byli doma,na zimu se přesunuli na Lanzarote či Tenerife. Já šla do důchodu v 60,ani mne nenapadlo někde ještě pracovat, s důchodem vyjdu,jsem spokojená v chalupě na vsi. Nikam do světa,ba ani po Česku se mi rajzovat nechce. Čtu si,chodím do lesa,pracuji na zahradě,ten klid a pohodu, a vlastní pokoj co mám nyní,jsem nikdy předtím neměla.
Miloslava Richterová
28.2.2023 15:20
Tak Toxická pozitivita nebo Ubručený důchodce je mýtus :-) ? A směju se s p. Vrbou. Ona totiž spokojenost v důchodovém věku není o financích, je to úhel pohledu.
Marie Měchurová
28.2.2023 14:23
Hanka má pravdu, někteří, místo toho, aby se radovali že života, tak budou raději nadávat na politiku a poměry. Nikdy jsem se neměla tak dobře, jako v důchodu. Nemusím pracovat, věnuji se koníčkům a snažím se žít plnohodnotný život, dokud mi to zdraví dovolí. A takovými pozitivními lidmi se obklopuji.
Vladimír Mrázek
28.2.2023 14:16
Výběr respondentů ankety asi nebyl reprezentativní, jak upozorňuje pan Vrba. Že mladý člověk není finančně zajištěný jako šedesátník na konci své profesní kariéry, je snad logické. Ekonomicky slabší období přichází a je dobré mít finanční polštář.
Irena Mertová
28.2.2023 13:45
„Bude zajímavé sledovat, jestli se současná krize nějak promítne do mezigeneračních vztahů, ale údaje o spokojenosti generace šedesátníků nejsou překvapivé." , píše se v článku ... Nestavěla bych mladé proti seniorům. Konečně, ve skutečnosti to tak nebývá. Každý hospodaří, jak nejlépe umí (senioři se též měli v životě co ohánět) a ten kdo může, pomáhá většinou druhým v rodině - tak i naopak. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA